BKV-Figyelő

Vezetőfülkéhez csapta az ellenőr a BKV-t bojkottáló utast

BKV figyelő.hu

2009.09.29
12:00

Az utóbbi hetekben nagyon népszerű lett a bliccelés. A BKV szerint a válság miatt csökkent nagyot a bevétel, az interneten szerveződő kis társaságok szerint a bojkott miatt fogy kevesebb jegy és bérlet. Olvasónk is bérlet nélkül utazik mióta kiderült, a pénzét talicskán tolják ki az Akácfa utcából. Tegnap találkozott először ellenőrrel:

Tisztelt BKV-figyelő!

Körülbelül egy hónapja döntöttem úgy, hogy nem veszek se jegyet, se bérletet, bliccelni fogok a BKV-n. Elegem lett abból, hogy azt a pénzt, amit én költhetnék kajára, ruhára, akármire mások teljesen felesleges dolgokra költik el, nem láttam értelmét a bérletvásárlásnak, így a havi majd’ 10 ezer forintot inkább magamra költöm.

Kerülöm a metrót, a forgalmasabb járatokat, inkább arra felé utazgatok, ahol nincs ellenőr, eddig sikerült is. Tegnap a Blaha felé volt dolgom délután, a 4-es villamossal mentem, ahol ellenőrrel futottam össze. Mondtam neki miért nincs bérletem, hogy még gyermekkoromban is vettem, de elegem lett. Azt gondoltam megértő lesz, de nagyon pipa lett. Megfogta a pulóverem és rángatni kezdett, majd hozzácsapott a villamos vezetőfülkéjéhez (menetirány szerint a villamos végénél). Azt mondogatta, hogy ez nem megoldás, mindenkinek nehéz, de attól nem kell lopni. Mondtam, hogy igaza van, de nincs annyi pénzem, hogy erre is költsek tök feleslegesen. Megérkeztünk a Blahához, majd leszálltam, ott hagytam, nem is jött utánam.

Kicsit úgy érzem igaza volt…

ZT.

komment komment Címkék: budapest bkv bojkott verekedés villamos ellenőr utas panasz bérlet jegy pénztár észrevétel bala

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása