BKV-Figyelő

Jegy nélkül beengedték, majd megbüntették a turistákat

BKV figyelő.hu

2009.10.13
07:10

Nem találtak se automatát, se nyitva lévő pénztárat a turisták, ezért jegy nélkül engedték utazni őket a földalattin. Minden állomáson leszálltak, de jegyet nem tudtam venni. Később a leszállásnál ellenőrök várták őket, akik lecsaptak rájuk, pont úgy, ahogy néhány nappal később Tony Wheelerre is. Az utas panaszt írt, később visszakapta a pénzt:

A történetem a következő. Július 5-én, vasárnap a Blaha Lujza téri metrókijáratnál két tanácstalan külföldire lettem figyelmes. Megkérdeztem, miben segíthetek, erre elmondták, hogy megbüntették őket, és a panaszkönyvbe szeretnének írni. Az alábbi történetet körmölték a panaszkönyvbe.

"My friend and I tried to purchase tickets using automatic machines at "Széchenyi fürdő" around 16:00. Both machines rejected cash and credit cards. When the controllers had no tickets to give us, the controllers [told] us to get on the train anyway, even though we had no tickets. Then, we tried again the machines at Bajcsy-Zs., and cash and credit did not work, either.

Upon arrival at Vörösmarty tér, we offered the controllers 600 HUF for 2 tickets we could not buy, but instead they fined us 6000 HUF each (12000 total). There was no available ticket salesperson at any stop that we stopped at, and we want a full refund.

The controller who took our fines seemed to indicate that she knew the controller at "Széchenyi" personally, and she said they were not "nice"."

Szóval, a történetük röviden a következő. A Széchenyi fürdőnél a kisföldalattira való felszállás előtt - vasárnap lévén - nem találtak nyitva tartó pénztárat, és a jegyautomatákkal sem boldogultak. A bejáratnál álló ellenőröktől próbáltak jegyet venni, de ők nem tudtak ebben segíteni, viszont felajánlották nekik, hogy menjenek be jegy nélkül. Menet közben többször is megálltak, de ott sem boldogultak az automatával. Végül a Vörösmarty téren, amikor leszálltak, megbüntették őket az ellenőrök. Amikor szóvá tették, hogy felszálláskor jegy nélkül beengedték őket a metróba, az ellenőr azt mondta, hogy személyesen ismeri az illető ellenőrt, és hogy ez nem volt szép dolog tőle.

Búcsúzáskor e-mail címet cserélünk a turistákkal (és a segítőkész forgalmista hölggyel is, aki szintén kíváncsi volt az ügy kimenetelére). Így volt szerencsém értesülni a panaszra küldött válaszról.


Ügyfélszolgálat BKV Zrt. Budapest, 28 July 2009

Dear ********,

Please find below our reply to your comment recorded in the Customers' Book.

In connection with the indicated case, we decided to refund you the amount of surcharges, considering the ticket purchase problems and the inefficient way of providing information on the part of our colleagues. Please send us the on-the-spot surcharge receipts of numbers ****** and ****** and all information needed for the money transfer [...].

We look forward to your reply. On behalf of our Company, I do apologize for the inconvenience caused. We wish you a pleasant journey
when using our services!

Yours sincerely, Attila Keresztes Head of Customer Service


Vagyis a jegyvételi nehézségekre, valamint az alkalmazottaktól kapott hiányos tájékoztatásra tekintettel eltörölték a büntetést. Azóta már meg is érkezett az összeg az általuk megadott számlaszámra. Szóval happy end lett a dolog vége. Remélem a hazautazásuk napján megbüntetett turisták összességében pozitív élményekkel fognak visszagondolni ránk...

Bár semmi izgalmas fordulat nem történt, ennek ellenére (vagy éppen ezért) így is megírtam a történetet. Remélem még sok-sok ilyen, pozitív kimenetelű, csak látszólagos "érdektelensége" miatt nem publikált eset van! (Mint amikor elnyelte a pénzem az automata, reklamáltam, és a reklamációmra válaszul küldött levélhez csatolva kaptam egy vonaljegyet. Még ma is őrzöm, mint relikviát, talán majd be is keretezem :))

I.

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr utas panasz turista észrevétel biztonsági őr földalatti

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása