BKV-Figyelő

Egy busznyi embert szívatott meg a vezető

BKV figyelő.hu

2009.10.14
12:20

Olvasónk vasárnap utazott a 909-es éjszakai buszon. A jármű az Orczy téren éles kanyart vett, és minden tájékoztatás nélkül elindult visszafele. Az utasok a biztonsági őröktől szerettek volna információt kérni, de ők sem tudták merre megy a busz, a járművezető nekik sem mondott semmit. Később kiderült, az Astoriánál a busz otthagyott pár utast, ezért kellett visszamenni. Az utas szerint ezzel nincs is baj, de nem érti, miért kellett száguldozni, és miért nem tájékoztatták az utasokat?

Tisztelt BKV-figyelő!

Az alábbiakban szeretném megosztani Önökkel egy kellemesnek éppen nem mondható utazási élményemet.

Most vasárnap hajnalban 00.34-kor szálltam fel az éjszakai 909-es buszra (BPO-479-es frsz) a Baross úton. Az Orczy téren egy éles kanyart vett a járat és visszafordultunk anélkül, hogy a vezető bármit is szólt volna. Az utasok -a buszon tartózkodó 3(!) biztonsági emberrel együtt- csak tanácstalanul nézegették egymást, majd miután a vezető őrült tempóban haladt, megkérdeztük az egyik biztonsági embert, hogy mégis mi történik?

Ő előrement, de nem kapott semmiféle választ a vezetőtől, így csak megrántotta a vállát.

A sofőr a padlógáz-padlófék kombinációt váltogatva száguldott visszafelé, mi pedig nem tehettünk mást csak kapaszkodtunk erősen. Gyakorlatilag őrült tempóban visszamentünk egészen a Deák térig, ahol megfordultunk és újra visszaindultunk az eredeti irányba. Őrület!

Néhány utas határozott fellépésére, a vezető annyit volt hajlandó elárulni a fülke magányából, hogy visszavezényelték. Na bumm!

Miután az új felszállók között akadt egy BKV-s kitűzővel rendelkező felszálló hamar kiderült, hogy valójában mi is volt az oka a felelőtlen száguldozásnak. A járművezető az Astoriánál otthagyott pár utast, akik közül az egyik beszólt a központba, ahol intézkedtek és visszairányították a buszt. Csendben megjegyzem: Orczy tértől vissza a Deák térig kb. 100-as tempóban.... Átélni éjjel ezt a felelőtlen száguldozást: tényleg nem kívánom senkinek!  Azt pedig, hogy a vezető miért nem volt hajlandó legalább kiszólni a fülkéből -pl. Elnézést, de technikai okok miatt fordulunk vissza és majd folytatjuk az utunkat,  vagy valami hasonló magyarázat - bizonyára roppant megerőltető lett volna számára. Hát még az, hogy ha szabályos tempóban tesszük mindezt! Ez már tényleg túlzott elvárás lett volna az utasok részéről. Igaz, akkor valószínűleg nem pánikoltunk volna, hanem tudomásul vesszük, elvégre előfordulhat ilyen. De hát ez miért érdekelte volna a vezetőt?  Éljen az utasbarát BKV!!

Tanulság: meg kellene szereznem azt a bizonyos központi irányítás telefonszámát, így ha legközelebb ottfelejt valahol egy busz, akkor talán én is visszafordíthatom félútról minden gond nélkül. Persze én lennék olyan udvarias, hogy felszálláskor elnézést kérnék a csodálkozó utasoktól, amiért ilyen kis kellemetlenséget okoztam nekik.

Üdvözlettel: Andrea

komment komment Címkék: budapest bkv busz éjszakai utas panasz tájékoztatás észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása