BKV-Figyelő

Ha a cégvezetők lopnak, akkor mi is lophatunk?

BKV figyelő.hu

2009.10.14
06:50

Egyre több utas gondolja úgy, hogy nincs értelme jegyre és bérletre pénzt költeni, mert a BKV vezetői a beszedett pénzt úgyis ellopják, vagy felesleges dolgokra költik. Olvasónk szerint a bliccelés, a BKV bojkottálása nem megoldás. És szerinted? Írd meg a véleményed és szavazz!

Kedves BKV-figyelő!

Már régóta fogalmazódik bennem egy levél. Főleg az olyan jellegű kommentek hatására, hogy "Szalainé miatt én is bliccelek" és hasonlók.

Egyre több kommentben olvasni azokról, akik csak "néha" bliccelnek, azokról, akik azt írják: mivel a BKV-nál úgyis ellopják a pénzt, ők inkább sosem vesznek jegyet. Elvből persze.

A BKV szerződéseivel, végkielégítéseivel, a sok feleslegesen fizetett emberrel, a kutyám gyomorfájásával, stb.-vel sem lehet csak úgy megmagyarázni a bliccelést. Akik azért nem vesznek jegyet, mert , azok ugyan úgy bliccelnek, és azoknak a jegyét ugyan úgy te és én fizetjük meg. Attól, hogy valamilyen okos érvet kitalálok, nem leszek különb annál a bliccelőnél, aki nem talált ki semmit. Nem?

A lényeg, hogy NE blicceljünk kéremszépen. Igen, drága. Igen, minden 2. forintot ellopnak, de akkor is vegyünk jegyet és bérletet! Nem becsületből, hanem mert kizárólag akkor van jogalapunk kritizálni a BKV-t, a "szolgáltatást", felháborodni a végkielégítéseken.

Akik olyan módon próbálnak bojkottálni, hogy nem vesznek bérletet, de utaznak, azok pontosan úgy lopnak, mint az, aki mondjuk bemegy a boltba, lezabálja a csokit a polcról, és távozik fizetés nélkül: mondván neki nem ízlett. Ja? Akkor nem kellett volna megenni!

Főleg az idegesít, hogy akik "elvi bliccelők" gondolkoznak, tényleg azt hiszik, hogy ők bezzeg "különbek", mert okuk van rá. Aki meg "megélhetési bliccelő", az meg rohadjon meg, de ők nem azok!

Üdv, TG

komment komment Címkék: budapest bkv botrány ellenőr utas bérlet jegy bliccelés végkielégítés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása