BKV-Figyelő

Kiabált az utassal a londoni metró dolgozója, kirúgták

BKV figyelő.hu

2009.10.17
15:40

Jonathan McDonald üzletember videóra vette a londoni metrón, ahogy a TfL (Transport for London) egyik dolgozója egy utassal kiabál, és azzal fenyegeti, hogy belöki a vonat alá. Boris Johnson polgármestert megdöbbentette az eset, azonnali vizsgálatot kért a társaságtól.

A londoni metró egyik szerelvénye meghibásodott, ezért nem ment tovább, leszállították róla az utasokat és átterelték őket egy másik vonatra. Egy idős úr karját leszállás közben odazárta a metró egyik ajtaja, körülbelül 30 másodpercig mozdulni sem tudott. Az eset után panaszt kívánt tenni az állomáson tartózkodó személyzetnél, akik nem foglalkoztak vele. A dolgozók ezután megkérték az utast, hogy hagyja el a biztonsági sávot (álljon a sárga vonal mögé), de ezt harmadik felszólításra sem tette meg, addig nem akarta elhagyni a helyszínt, míg panaszával nem foglalkoznak. A metró dolgozója ezután kezdett ordibálni vele, és azzal is megfenyegette, hogy belöki a vonat alá, közben többször beképzelt pasinak és kislánynak nevezte az idős utast. –Írja egy londoni olvasónk.

Boris Johnson Twitteren a következőt írta: „A videó megdöbbentett. Felszólítottam a TfL-t, hogy sürgősen kezdjenek nyomozásba. Túlkapás a dolgozóktól sosem elnézhető”

Aki Budapesten tömegközlekedik és BKV-figyelőt olvas, a fenti videón már meg sem lepődik. Sőt, nálunk ennél durvábbak is történnek. Gondoljunk csak azokra az utasokra, akiknek a fogát verték ki a biztonsági őrök, vagy akit hozzácsaptak a lyukasztóhoz. Ezért lep meg a londoni polgármester nyilatkozata és a közlekedési társaság lépése. Mert ugye nálunk az a szokás, hogy mindenről az utas tehet (részeg, drogos és bliccelő is), aki rátámad szegény biztonsági őrökre, BKV-s dolgozókra.

komment komment Címkék: budapest bkv videó metró london panasz észrevétel biztonsági őr elbocsátás tfl

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása