BKV-Figyelő

Kiadhatja a rendőr a bliccelők adatait?

BKV figyelő.hu

2009.10.19
12:50

Elvileg nem, ugyanis semmilyen személyes adatot, így a nevünket, címünket sem adhatja ki harmadik félnek. Olvasónk mégis szemtanúja volt annak, hogy a Mechwart ligetnél az ellenőrök helyett egy civil ruhás rendőr jegyezte fel a bliccelő adatait egy lapra, amit átadott a BKV-soknak. Szerinted helyes ez az eljárás? A kommentek között várjuk a véleményed!

Kedves BKV-figyelő!

2009.10.14-én délután fél6 magasságában éppen leszálláshoz készültem a Mechwart ligeti megállónál a 4-es 6-os villamosról, mikor a következő jelenetre lettem figyelmes:

Az ajtónál két ellenőr, egy (vélhetően bliccelő) utas, és egy szemlátomást civil férfi álltak. A civil ruhás ember egyszer csak előkap egy rendőrségi jelvényt (nemzeti színű fém, dombor), mire a feltételezett bliccelő átadta a személyi igazolványát és lakcím kártyáját, és ezek után maga a civil ruhás rendőr írta rá az ellenőrök által használatos csekkre/pótdíjfizetési igazolásra a személyi adatokat.

A kérdésem az lenne, hogy ez így jogszerű-e? Emlékeim szerint a rendőr igazoltatáskor nem adhatja ki harmadik fél számára a személyi adatokat, még ebben az egyébként egyértelmű esetben.

Köszi, Csaba

komment komment Címkék: budapest bkv rendőr büntetés ellenőr utas panasz észrevétel személyi bliccelő személyes adat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása