BKV-Figyelő

Közterületen fotózott, lefejelte a biztonsági őr

BKV figyelő.hu

2009.10.20
13:20

Olvasónk és barátja október 15-én éjszaka a Nagyvárad téri aluljáróban készített egy fotót. Ennek az ott tartózkodó biztonsági őrök annyira nem örültek, hogy mindkét srácot lefogták, egyiküket le is fejelték. A biztonsági őröknek valószínűleg az nem tetszett, hogy a képen ők is helyet kaptak. Én sem örülnék, ha lefényképezneénk, de a problémát valószínűleg nem verekedéssel, hanem egy „Kérlek töröld ki a képet” mondattal intézném el.

Tisztelt BKV-figyelő!

Bekerültem azon BKV utasok sorába, akik leírhatják, hogy ha nem velem történik meg, nem hiszem el. Ha minden igaz, kapsz még egy levelet erről az esetről, azért megosztanám a saját szemszögemből is. Október 15-én éjszaka két barátom és én leszálltunk a metróról a Nagyvárad térnél.

A lépcsőn felérve az aluljáróba, érdekes látvány tárult elénk. Legalább negyven ellenőr (biztonsági őr?) ácsorgott ott, szinte meg is telt velük az egész. Ezt egyik társam sajnálatos módon meg akarta örökíteni mobiltelefonjával. Mi előtte mentünk. Haladtunk a feljáró felé, hátrafordulva látom, hogy néhányan a sok közül elkezdték ütlegelni őt, felkenték a falra, stb.

Erre én is elővettem a telefonom, sajnos csak a mellékelt rossz minőségű képet sikerült produkálni videó felvétel helyett, mert rögtön betámadtak engem is. Vitatkoztunk, majd a vitát az intelligens BKV kolléga azzal zárta le, hogy lefejelte az orrom, ami elkezdett vérezni. Közben a barátom valahogy kiszabadult, sérült kézzel, sebesült szemöldökkel. Megúsztuk, lehetett volna rosszabb is. Hívtam a 112-t, nem vették fel, de barátaim tanácsára le is raktam, mert egyikük felismerni vélt rendőröket, vagy volt rendőröket is odalent, valószínűleg mi jártunk volna rosszabbul. Igen, részegek voltunk, viszont, nem, nem kötekedtünk (ki az a barom aki beléjük kötne, csak az árpádsáv hiányzott róluk, hogy gárdistáknak tűnjenek, csak az a különbség, hogy ez egy legális, nem betiltott erőszakszervezet).

A fotó rossz ötlet volt, de nem így kellett volna lereagálni. Tegyük fel, hogy nem készül el a fotó, de ott a kézben a telefon. Akkor ezentúl a BKV ellenőrei, biztonsági szolgálatosai mindenkit megvernek, akinek telefon van a kezében?

Magyarország, 2009. Akinek esze van, mielőbb elhagyja ezt az országot.

Bobby

komment komment Címkék: budapest bkv fényképezés metró utas panasz támadás észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása