BKV-Figyelő

Elsodorta a kerékpárost a 23-as busz

BKV figyelő.hu

2009.11.16
07:10

Pénteken, azaz november 13-án az esti órákban utaztam a 23-as busszal a Boráros tér és a pesterzsébeti végállomás között. A buszt a Közvágóhíd megállónál két biciklis előzte meg. Egyikük a lámpánál eltűnt, a másik ment tovább a Soroksári úton előttünk. Elhagytuk a Kvassay Jenő utat közelítettünk a biciklis felé. A kerékpáros a busz mellé került, de a buszvezető a busz oldala és a padka között 15-20 centi helyet hagyott, ahol a biciklis nem fért el. Halk, majd egyre hangosabb csikorgó-súrlódó hang jött az ajtó felől, majd ezeket egy erősebb puffanás követte. Amikor megláttuk a biciklist a padkánál világos volt, hogy honnan jött a hang, és az is, hogy a buszvezető ráhúzta a kormányt, leszorította. Elmentünk mellette, hátrafordultam, és akkor láttam, hogy a srác elesett, mutogatott, de rövid idő elteltével felállt és utánunk eredt. A következő megállóban ismét megelőzött minket.

„Ez nem normális!”; „Ez tiszta hülye” így kommentálták az utasok az esetet. A buszvezető nem állt meg (talán észre sem vette, hogy leszorította a kerékpárost, bár ezt kétlem), pedig illett volna megkérdeni, nincs-e komolyabb baja, hívjon-e segítséget, még akkor is ha látja, hogy a biciklis jól van.

Egészen a végállomásig kísértem a buszt. A jármű oldalát szemlélve kiderült, hogy a nagy puffanás a kormánnyal szétvert indexbúra volt (képen), amit a buszvezető gondosan a helyére tett az Ady Endre téren.

A buszvezető a fényképezés miatt hamar kiszállt a fülkéből. Kérdésére, hogy miért fényképezgetek elmondtam, hogy a majdnem kinyírt biciklis által széttört lámpát fotózom. Persze tagadta az egészet mindaddig, míg oda nem jött valaki aki szintén látta az esetet. Ekkor már emlékezett a biciklisre, de arra még mindig nem, hogy valakit elsodort. „Engem is toltak le az autósok, nem tudtam mit tenni” –csak ennyit mondott. Hirtelen nagyon izgatott lett, hadarni kezdett, kicsit remegett is, és rendőrt akart hívni, mondta félreáll. Indult a fülke felé majd visszafordult, hogy akkor kell-e rendőr? Mivel a biciklis nem volt ott, nem láttam értelmét. Visszaszállt majd menetrend szerint indult vissza a Borárosra.

A szerencsének köszönhető, hogy a biciklis a padkára esett és nem került be a busz alá, így nem történt nagy baleset. Reméljük, hogy a buszvezető tanul az esetből és ezentúl jobban figyel a kerékpárosokra.

komment komment Címkék: budapest bkv busz saját bicikli panasz észrevétel 23 as vezető beleset

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása