BKV-Figyelő

Megrugdoshatja a bliccelő utasokat az ellenőr?

BKV figyelő.hu

2009.12.09
07:30

Bár a levélből ez egyértelműen nem derül ki, valószínűleg bliccelt az a két tizenéves lány, akikre ellenőrök támadták rá a 28-as villamos megállójában. A lányok épp leszálltak, amikor az ellenőrök odaléptek hozzájuk, és kérték tőlük a bérletet, de azt nem mutatták fel. A megállóban lökdösték őket, majd egyiküket meg is rúgták.

Kérdés: Ha a lányok az utazási feltételek szerint kizárják magukat az utazásból, szerintetek az ellenőr a megállóban még lökdösheti, rugdoshatja őket?

Tisztelt BKV Zrt.!

A mai napon 17:00 és 18:00 óra között a 28-as villamoson utazott a Testvérem és a barátnője Kőbánya alsó vasútállomás felé. A villamoson odament hozzájuk két ellenőr és kérték a bérletüket. Épp leszállni készültek, amikor is bekerítették őket, és velük együtt elhagyták a villamost. Majd a megállóban a testvérem barátnője el tudott menekülni, még húgomat bekerítették és környékkel elkezdték lökdösni. A barátnője észrevette ezt és visszafutott, hogy segítsen neki. Mikor elkapta a húgom karját, hogy el tudja húzni magával az egyik ellenőr belerúgott, majd trágár szavakkal illette.

Ezek után továbbra is folytatták  az erőszakos viselkedést és az ellenőrök rendőrt akartak hívni. Mikor telefonálni készültek a lányok a testi sérülésre hivatkoztak, hogy majd bemutatják a rendőröknek, erre lerakták a telefont. Ekkor a lányok menekülni kényszerültek, sikeresen. Több szemtanú is volt erre az esetre.

Szeretném megtudni, ilyenkor mi a teendő. Feljelentést kell tenni az esetről a rendőrségen? Vagy esetleg más megoldást kell találni? Ezúton szeretném felháborodásomat kifejezni az üggyel kapcsolatban, mert megbotránkoztató ez a viselkedés, amit megengednek maguknak az ellenőrök. Utazzanak a pénzre, ha ez esik jól nekik, de ne tizenéves lányokkal erőszakoskodjanak.

Remélem, minél előbb találunk valami megoldást az üggyel kapcsolatban. Amennyiben nem a rendőrséghez kell fordulnunk segítségért.

Várom válaszuk M. Anita

komment komment Címkék: budapest bkv verekedés villamos ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel 28 as

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása