BKV-Figyelő

VFSz: A BKV ZRt. felrúgta a munkabékét a dolgozókkal

BKV figyelő.hu

2009.12.23
00:50

A BKV ZRt. menedzsmentje nem hajlandó megállapodni a szakszervezetekkel és a mai napon lezárta a hónapok óta tartó tárgyalássorozatot a Kollektív Szerződésről.

A KSZ hiányában a Társaság munkavállalói számára 2010. január 1.-től hátrányosan változnak a foglalkoztatásra vonatkozó szabályok és körülmények.

A BKV döntésének következtében megtakarítás nem keletkezik. A munkavállalókon megspórolni kívánt 1,7 milliárd forint nagy részét felemészti a speciális foglalkoztatási körülményeket kiváltó új munkarend, ezzel szemben a Társaság saját bevallása szerint a Kollektív Szerződés hiánya következtében a működési költségek 1,2 milliárd forinttal nőnek. Ezen felül jelentős, nem csak a BKV-t sújtó anyagi terhei lesznek a jövő évi sztrájknak vagy sztrájksorozatnak.

A Villamos Független Szakszervezet álláspontja szerint a BKV ZRt. semmibe veszi a dolgozóit, semmibe veszi az utasokat, pillanatnyi politikai elvárások érdekében és minden szakmaiságot nélkülöző döntések nyomán, olyan módon akarja csökkenti a kiadásait, hogy azok a valóságban jelentősen nőnek! Véleményünk szerint a BKV működőképességét az utóbbi években már csak a dolgozók lelkesedése, elhivatott hozzáállása tartotta életben. Ez az elhivatottság megnyilvánult a KSZ tárgyalásokon is, hiszen a dolgozók készek lettek volna vállalni a Munka Törvénykönyvének előírásaitól rosszabb munkafeltételeket is.

A Villamos Független Szakszervezet álláspontja szerint a kialakult helyzetért, a megváltozó körülmények utasokra és a közlekedésre gyakorolt negatív hatásáért, és BKV-s dolgozók ezreinek jövedelem csökkenéséért a felelősség a BKV ZRt. menedzsmentjét és a politikai nyomásgyakorlókat terheli.

Villamos Független Szakszervezet

komment komment Címkék: budapest bkv közlemény sztrájk szakszervezet észrevétel vfsz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása