BKV-Figyelő

Miért állnak biztonsági őrök a metrónál, ha úgyis mindenkit leengednek?

BKV figyelő.hu

2009.12.28
08:00

Ha jó dumás vagy, akár ingyen is utazhatsz a metrón, ezt állapította meg olvasónk. Tapasztalata szerint, ha valaki egy kicsit agresszívebb, vagy rámenősebb, akkor simán utazhat jegy, bérlet nélkül is. Ez azért rossz, mert a biztonsági őrök feladata pont az lenne, hogy a agresszív, bliccelő utasokat a megfelelő eszközökkel visszatartsák.

Kedves BKV-figyelő!

Egy eléggé idegesítő dolgot láttam néhány hete az Árpád hídi metrónál. Az biztonsági őrök ugyebár befelé kérik a jegyeket, bérleteket. Felmutatod, és mész tovább. Olyat már láttam, hogy egy agresszívabb embert meg akartak állítani, de nem sikerült, volt kiabálás is meg minden, de - ahogy már megszoktuk sajnos - nem történt semmi: a jegy nélküli ember felszállt a metróra.

Múltkor viszont egy fokkal aggasztóbb volt, amit láttam: megállított valakit az biztonsági őr, akinél nem volt se jegy, se bérlet. A megállított srác kb. 20 mp-et "rinyált". NEM volt agresszív, nem kiabált, nem fenyegetett stb., egyszerűen csak győzködte az őrt, hogy "engedjen már be, nincs jegyem, nem tudok venni, sietünk, engedjen már, ne csinálja ezt" stb. A srác két haverja - akik már bent voltak - csak ott álttak és várták a társukat, és kicsit ők is győzködték az őrt.

A győzködés stílusa persze azért már túlment az egészséges agresszivitáson, de még akár bele is fért volna. Direkt megvártam, hogy mi lesz a vége... A biztonsági őr odébb állt, és beengedte, azt mondta, hogy "na jó, rendben, akkor menjen." A társának utána azt mondta, hogy "hát most mit csináljak az ilyennel?".

Szerintem a 6 évesek is tudják rá a választ: kedves biztonsági őr, ilyenkor nem kell beengedni!

Üdv: Márk

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása