BKV-Figyelő

„Muszáj neked minden nap ezzel a busszal menni?” -Kérdezte a buszvezető

BKV figyelő.hu

2010.01.07
12:30

A buszos valószínűleg megunta, hogy a kerekesszékes utast minden reggel fel kell segítenie a buszra, ezért tette fel neki a címben lévő igen bunkó kérdést. Olvasónk nem unalmában utazgat reggelente, munkába megy, és csak ezzel a busszal éri el a másik alacsonypadlós buszt, amire Kőbányán átszáll. Ezt elmondta a buszvezetőnek is, aki csak mosolyogva annyit mondott „Ja, persze!”.

Kedves BKV-figyelő!
 
Ma reggel (01.05.) történt velem a következő eset: Kerekesszékkel, mint minden reggel dolgozni indultam. Megérkezett a megállóba a 182-es  alacsonypadlós busz, amivel éppen elérem a következő járatomat Kőbánya-Kispesten. Mindenképp fel kell rá szállnom sajnos, ha tömve van, ha nem. Nem válogathatok, hogy majd talán a következőre könnyebben felférek, mivel a következő az minimum fél óra.  A vezető már tegnap is nagyon húzta a száját. Ma viszont már nem is hagyta szó nélkül a nem tetszését... Megkértem, hogy hajtsa le a középső ajtónál lévő rámpát, hogy felszállhassak a járműre. Erre a vezető morogva, megkérdezte tőlem, hogy fontos-e nekem minden nap,  mindig ezzel és ilyenkor mennem?

Gondolom sejthető, hogy nem kedvességből szegezte nekem a kérdést. Válaszoltam neki, hogy igen uram, mert dolgozni megyek. Egy „kedves” mosoly hagyta el az arcát, majd hozzátette, hogy „jah persze!” Ekkor én már kellőképp ingerültnek éreztem magam, hisz mi joga van eldönteni ennek a vezetőnek, hogy melyik buszra és mikor szállok fel, sőt azt megkérdőjelezni, hogy valóban dolgozni megyek-e? Majd duzzogva kiszállt a vezető ülés mögül, s közeledve hozzám közölte, hogy ő nem fog leszállítani miattam 5 embert... „Kedves” uram kértem én öntől ilyet?! Majd néhány mondatban elmondtam neki, hogy nekem is ugyan olyan jogom van használni a buszt, mint bárki másnak. Neki pedig a munkaköri leírásában benne van, hogy ha szüksége van egy mozgáskorlátozott személynek a rámpa lehajtására, akkor le kell hajtania és nem megkérdőjelezni, hogy miért szeretne utazni a tömegközlekedéssel. 

Azt már csak mellékesen jegyzem meg, hogy nem hajtotta le, helyette a kevésbé jó megoldást választotta,  miszerint felemelik a nem 10-20 kilós elektromosszékemet,  és így szállhatok fel a járműre. „Kedves”  vezető, mielőtt megkérdezné válaszolok. Igen, holnap is ezzel a járattal fogok menni!

Köszönöm: Hozleiter Fanny

komment komment Címkék: budapest bkv busz utas kerekesszék panasz észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása