BKV-Figyelő

„Elvágom a torkod, ha még egyszer meglátlak erre” –üvöltötte a barátságos ellenőr

BKV figyelő.hu

2010.01.11
12:10

Olvasónk a napokban a 28-as villamoson utazott. Három ellenőr ment oda hozzá, és kérték a jegyét, bérletét. Az utas szóvá tette, hogy a hajléktalanok mellett csak úgy elsétáltak, megkérdezte, hogy őket miért nem ellenőrzik? Ebből lett a vita:

Kedves BKV-figyelő!

Olyan esetnek voltam főszereplője a napokban, melyet ha nem magam élek át, el se hiszek.

Történt, hogy tisztes állampolgárként, bérlettel a zsebemben felszálltam a 28-as villamosra, mellyel a Blaha Lujza térig szándékoztam menni, ott pedig úgy terveztem, átszállok a 4-es vagy a 6-os villamosra a Moszkva tér felé.

Az utolsó néhány megálló előtt megjelent 3 ellenőr. Természetesen a szartól bűzlő hajléktalanok és a cigányok mellett elsétáltak, majd megtaláltak engem, hogy mutassak már nekik jegyet vagy bérletet. Hát nem úgy megy az, mondtam nekik, majd megkérdeztem, hogy az uraktól, hölgyektől ott elől mikor szándékoznak hasonlót kérni. Én ne pofázzak bele az ő munkájukba, veressem össze magam én, ha akarom, ők nem fogják, ennyit mondtak. Arra már nem válaszoltak, hogy mi alapján különböztetik meg az utasokat.

Addig-addig húztuk a dolgot, mire beértünk a Blahára és leszálltunk. Megindultam a körút felé, amikor az egyik bátor, barátságos ellenőr utánam kiáltott: „Elvágom a torkod, ha még egyszer meglátlak erre”. Azóta nem találkoztunk.

Remélem egyszer az Akácfa utcában is ellenőrzést tartanak!

KB.

komment komment Címkék: budapest bkv hajléktalan villamos ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása