BKV-Figyelő

BKV-MÁV sztrájk: Legfrissebb információk a keddi sztrájkról

BKV figyelő.hu

2010.01.11
13:00

01.14 - 8:20 A legfrissebb híreket a BKV weblapján találod. Kattints ide!

01:13 - 21:13 Elindult a BKV-pótló blog, ahol autósok és megállóban várakozó BKV utasok találhatnak egymásra. Bővebb információkért kattints ide!

01.13 - 13:15 A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete országos sztrájkot hirdetett csütörtökre. A szolidaritási vasutassztrájkot hajnali 4 és reggel 8 óra között tartják.

01.12 - 18:41 Gázolás miatt nem jár az Észak-Déli (3-as) metró a Deák Ferenc tér és a Nagyvárad tér között, tájékoztatta a BKV-figyelőt egy –a vonalon dolgozó- metróvezető.

01.12 - 16:32 A 122-es és a 244-es buszok 3, a 95-ös buszok 4 óta óta nem közlekednek.

01.02 - 16:04 Folytatódik a BKV-sztrájk! A sztrájkot éjszakára sem függesztik fel, ám az az éjszakai buszok közlekedését nem érinti!

01.12 - 8:23 A sztrájkkal kapcsolatos legfrissebb hírekért kattints ide!

01.12 - 0:32 BKV:
 Amennyiben a menetrend szerinti vasúti közlekedés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által bejelentett szolidaritási sztrájk ellenére is biztosított, az utasok jobb kiszolgálása érdekében a MÁV-Start Zrt. alábbi gyorsvonatai is megállnak a nap folyamán Ferencváros és Kőbánya-felső állomásokon:

Budapest Ferencváros állomáson Budapest Keleti irányába: 7.22, 8.11, 9.11, 11.11, 13.11, 15.11, 16.11, 17.11, 19.11, 21.11. Budapest Keleti irányából: 6.46, 8.46, 10.46, 12.46, 14.46, 15.46, 16.46, 17.46, 18.46, 19.46. Kőbánya-felső állomáson Budapest Keleti irányába: 7.51, 9.51, 11.51, 13.51, 15.51, 17.51, 19.51. Kőbánya-felső állomáson Budapest Keleti irányából: 6.08, 8.08, 10.08, 12.08, 14.08, 16.08, 18.08, 20.08.

Menetrend szerinti vonatain felül különvonatokat is közlekedtet Óbuda vasútállomás - Aquincum-felső - Újpest - Angyalföld - Rákosrendező - Nyugati pályaudvar útvonalon, továbbá Kelenföldi pályaudvar - Ferencváros - Keleti pályaudvar között. A MÁV-Start járatai a Budapest bérlettel, illetve vasúti menetjeggyel, vasúti bérlettel vehetők igénybe.

A BKV Zrt. dolgozóinak sztrájkja alatt a MÁV-Start Zrt. menetrend szerinti járatai Budapest bérlettel, valamint érvényes vasúti menetjeggyel, vasúti bérlettel igénybe vehetők, nem fogadják el azonban a BKV-vonaljegyeket. Bérlettel nem rendelkező utasaink az állomási jegypénztárakban válthatnak érvényes vasúti jegyeket.

01.11 - 23:48 BKV: A BKV-s szakszervetek 2010. január 12-ére meghirdetett sztrájkja alatt a fővárosi közlekedésben fennakadások várhatóak. Éjszakai járatok a mai éjjel menetrend szerint közlekednek. Metróvonalak (M1, M2, M3) közlekednek. A HÉV-ek várhatóan csak Budapesten belüli szakaszukon közlekednek. A villamosvonalak közül várhatóan a nagykörúti 4,6 viszonylat üzemel menetrendszerint, a többi vonalon bizonytalan lesz szolgáltatás. Trolibuszok várhatóan a teljes hálózaton közlekednek üzemkezdettől. Autóbuszok közül a BKV Zrt. alvállalkozói járművei várhatóan az alábbi vonalakon közlekednek:

01.11 - 19:43 Index Elkerülhetetlennek látszik a sztrájk, hangzott el hétfőn Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes és Kocsis István, a BKV vezérigazgatójának sajtótájékoztatóján. Összesen 26 buszjárat közlekedik majd Budapesten a keddi sztrájk alatt. A vonalakon az alvállalkozók által üzemeltetett járművek közlekednek majd, de a Volánbusz is besegít. A Volánbusz járatai Budapesten belül megállnak a BKV buszmegállókban és nem alkalmazzák az elsőajtós felszállási rendszert, illetve a bérleteket elfogadják a járatokon. A sztrájk az éjszakai buszjáratokat nem érinti, a trolik várhatóan szintén járnak kedden. A BKV feltételezése szerint járnak majd a metrók. Úgy tudjuk azonban, hogy a három metrós szakszervezetből a legkisebb támogatja a sztrájkot, ezért a 3-as vonalon lehetnek fennakadások, és a kisföldalatti folyamatos közlekedése sem biztos. A HÉV-ek a tájékoztatás szerint Budapest határain belül közlekednek, a villamosok is bizonytalanul járnak. A BKV azt feltételezi, hogy a nagykörúti Combinókat nem érinti a sztrájk, több szakszervezeti vezető szerint viszont az egész hálózaton csak egy-két villamos kószál majd.

01.11 - 17:53 FN Mihálszky Gábor, a BKV közlekedési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Volán járatai Budapesten belül megállnak a BKV buszmegállóiban is. Nem alkalmazzák az elsőajtós felszállási rendszert, illetve a bérleteket elfogadják a járatokon. Kifejtette, várhatóan a metróhálózaton zavartalan lesz a közlekedés, a HÉV-közlekedésben pedig Budapest határain belül nem lesz fennakadás, a nagykörúti villamosok és több troli is járhat a sztrájk alatt. A buszközlekedésben lehet a legnagyobb fennakadás, mert csak az alvállalkozók által működtetett 26 vonalon járhatnak a buszok kedden, de üzemelni fognak az éjszakai és a szolgálati járatok.

01.11 - 15:29 FN: A VDSZSZ szolidaritási sztrájkot hirdetett, a munkabeszüntetés kezdetének időpontját később jelentik be - mondta Gaskó István, a szakszervezet elnöke. Elsősorban a Budapest környéki vasúti közlekedésre koncentrálnak majd, de a munkabeszüntetés hatással lesz az ország egész vasúti közlekedésére. Gaskó István közölte azt is, hogy a MÁV-nál a még elégséges szolgáltatásról egyeztetést kezdeményeznek.

01.11 - 15:01 STOP.hu: Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője a STOPnak elmondta: most úgy tűnik, hogy a buszok biztosan nem közlekednek kedden, és a villamosok nagy része sem indul el, mivel a vezetők 90 százaléka csatlakozott a sztrájkhoz. Várhatóan a szentendrei és a ráckevei HÉV sem fog járni, valamint a trolik egy része és kisebb mértékben a metró is érintett lehet. "Hogy melyik metróvonalon lesz sztrájk, azt nem tudom megmondani. A metrósok esetében egy kisebb szakszervezet jelentette be támogatását" - tájékoztatott a szóvivő, hozzátéve: várhatóan csak holnap reggel fog kiderülni, hogy mely járatok közlekednek.

01.11 - 14:23 „A Kelet-Nyugati (2-es) metrónál csak két ember jelezte, hogy holnap késve ér be dolgozni. Ők kicsit késve, a többiek pedig időben veszik fel a munkát.” –Írja –egy a metrónál dolgozó- olvasónk. Egyre valószínűbb, hogy a metró holnap menetrend szerint közlekedik majd, fennakadás nem várható.

01.11 - 13:52 Az imént beszéltem Gubinyi Gáborral, a VFSz kommunikációs vezetőjével telefonon. Arról tájékoztatott, hogy ha nem sikerül megállapodniuk, a metrón és az alvállalkozók buszain kívül holnap semmi sem fog közlekedni. A metró közlekedése is bizonytalan, mert ott a kisebb csoport sztrájkja miatt lehetnek forgalombiztonsági problémák, ami miatt nem járhat a metró.

01.11 - 13:31 Egy –a metrónál dolgozó- alkalmazott arról tájékoztatta a BKV-figyelőt, hogy a metrónál csak egy kisebb szakszervezet nem fogadta el a BKV ajánlatát, valószínű csak ők lépnek sztrájkba. A metró úgy néz ki a sztrájk alatt közlekedni fog.

01.11 - 12:51 Inforádió: A trolik részben járnak majd, a villamosok közül alig néhány indul el, az 1300 buszból pedig mindössze 300. A ráckevei és a szentendrei HÉV részlegesen jár, a csepeli és a gödöllői viszont egyáltalán nem indul el.

A hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről, közölte Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a megbeszélés után. A tárgyalásokat hétfő délután folytatják, ha ekkor sem sikerül megállapodni, január 12-től határozatlan idejű BKV sztrájk kezdődik.

Ahogy az előző sztrájkkor, valószínűleg holnap is csak a BKV alvállalkozóinak a Nógrád volán és a VT-Transman buszai közlekednek majd. Ez nem azt jelenti, hogy az alvállalkozók által kiszolgált vonalakon (pl.: 114, 214, stb.) zavartalan lesz a közlekedés. A BKV ezeket az autóbuszokat átszervezi majd más vonalakra (pl. 7, 173) így a fő vonalakon lehet valamiféle közlekedés. Sztrájktörőkre is lehet számítani, tehát valószínűleg idén is lesznek olyan dolgozók, akik a sztrájk ellenére felveszik majd a munkát.

Sztrájk lesz a MÁV-nál is! Hétfőn délelőtt a VDSzSz Szolidaritás szakszervezet bejelentette, szolidaritási sztrájkot hirdet. Közleményük szerint így szeretnék nyomatékosítani a BKV Zrt.-nél a cégvezetés hibájából kollektív szerződés nélkül maradt munkavállalók követeléseit. A sztrájk részleteiről Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke 13 órakor sajtótájékoztatót tart.

Ha holnap tényleg leáll a tömegközlekedés, és alternatív közlekedési eszközt kell keresnetek, vagy nem tudtok elérni úti célotokra, a BKV bérleteket annyi nappal használjátok tovább, ahány napig a sztrájk tartott, ameddig nem tudtátok használni a tömegközlekedést. A BKV valószínűleg nem tesz ilyen engedményt, de ti mindenképp használjátok ki a válaszható kezdőnappal váltható bérlet előnyeit.

A sztrájkkal kapcsolatos eddig megjelent híreket itt olvashatjátok!

 

komment komment Címkék: budapest bkv máv sztrájk utas bérlet jegy szakszervezet

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása