BKV-Figyelő

Így érvényesíthető a bérletkompenzáció

BKV figyelő.hu

2010.01.21
13:40

A kompenzációval kapcsolatos nagyszámú érdeklődésre tekintettel az alábbiakról tájékoztatja a BKV Zrt. kedves utasait.

A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség 3 nappal automatikusan meghosszabbodik.

A BKV ellenőrei azt fogják vizsgálni, hogy az ellenőrzés időpontjában az adott bérlet eredeti lejáratának dátumához hozzáadott 3 nap az ellenőrzés dátumával azonos vagy későbbi időpontra esik-e.

Az érvényesség meghosszabbodása automatikusan történik, azzal kapcsolatban sem az utasnak, sem a pénztárosnak teendője nincs.

Mit kell tennie annak az utasnak , akinek...

1. jelenleg érvényes – kétheti, havi vagy negyedéves – bérlete van?

Nincs teendője, mert a jelenlegi érvényessége automatikusan meghosszabbodik 3 nappal. (Tehát ha az eredeti érvényességi idő szerint január 18-án lejárt bérlet január 21-én még érvényes, de 22-én már nem.)

2. jelenleg nincs érvényes – kétheti, havi vagy negyedéves – bérlete, de volt az elmúlt időszakban, és az érvényes volt a sztrájk idején is (vagy annak legalább az első napján)?

Január 22-ig kell új bérletszelvényt vásárolnia. Az új bérletszelvényen szereplő érvényességi idő szintén automatikusan meghosszabbodik 3 nappal. (Tehát ha a szelvényre írt érvényességi idő szerint február 21-én járna le a bérlet, akkor azt február 24-ig használhatja tulajdonosa.)

3. éves Budapest-bérlete van?


A 2011. évi bérlet vásárlásakor le kell majd adnia a havi áras és az összvonalas éves bérletnél a szelvényt magát, a kedvezményes éves változatoknál a borítót és a decemberi szelvényt. Így a három napnak megfelelő árkedvezményt kap.

A HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása NEM vonatkozik!

A sztrájk időtartamára érvényesített 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek a honlapunkon közzétett 20 nagy csomóponti pénztár valamelyikében 2010. január 22. és február 28. között becserélhetők. A sztrájk időtartama alatt érvényes 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek helyett az utas által megadott kezdő dátummal ellátott, az eredetivel azonos időtartamra érvényes jegy kerül kiadásra.

A jegykompenzációra kijelölt pénztárak: 1. Akácfa utca 22., pótdíjazási iroda, 2. Boráros tér, HÉV-pénztár, 3. Nyugati tér, metrópénztárak, 4. Kelti pu., metrópénztár, 5. Déli pu., metrópénztár, 6. Etele tér, 7. Móricz Zsigmond Körtér, 8. Batthány tér HÉV-pénztár, 9. Örs vezér tere, HÉV-pénztár, 10. Örs vezér tere, metró-pénztár, 11. Stadionok, 12. Népliget, 13. Újpest Városközpont, metróvégállomás, 14. Moszkva tér, 15. Rákoskeresztúr, 16. Blaha Lujza tér, metrópénztár, 17. Margit híd, HÉV-pénztár, 18. Ferenciek tere, metrópénztár, 19. Vágóhíd, HÉV-pénztár

2010. január 21., 13.20
BKV Zrt.

komment komment Címkék: budapest bkv közlemény tájékoztató sztrájk bérlet jegy pénztár

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása