BKV-Figyelő

BKV: Gyanúsított Tóthfalusi György és Mesterházy Ernő is

BKV figyelő.hu

2010.02.03
14:00

Három új gyanúsítottja van a BKV-botránynak. A BRFK nyomozói hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki Tóthfalusi Györgyöt, a BKV igazgatóságának SZDSZ-es elnökét, Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főtanácsadóját, és M. Lászlót, egy kommunikációs cég vezetőjét. A rendőrség ismét kihallgatta a már korábban meggyanúsított Regőczi Miklóst, a BKV volt kommunikációs igazgatóját,  Zelenák Tibor főosztályvezetőt, és Horváth Évát, Hagyó Miklós volt szóvivőjét is. Házkutatások is zajlanak.

A rendőrség közlése szerint Tóthfalusi Györgyöt, a BKV igazgatóságának SZDSZ-es elnökét felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanúja miatt hallgatták ki. A rendőrség szerint Tóthfalusi a társaság veszteséges működése ellenére "a BKV vagyonkezelési kötelezettséggel rendelkező vezetőit szándékosan rábírta arra, hogy megszegjék kötelezettségüket". A nyomozók a férfi városházán lévő irodájában házkutatást tartottak.

Tóthfalusit azzal gyanúsítják, hogy az igazgatóság elnökeként aláírta azt a végkielégítési szerződést, amely alapján Futó Sándor volt igazgatósági elnöki főtanácsadó 30 millió forinttal távozhatott a BKV-tól.

Felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés elkövetése megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a gazdaságvédelmi nyomozók Mesterházy Ernőt, Demszky Gábor főtanácsadóját, a BKV igazgatósági tagját. A rendőrség szerint Mesterházy az igazgatóság egykori tagjaként a fentiekhez hasonlóan szándékosan rábírta a BKV vezetőit, hogy "indokolatlan és szükségtelen szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek meg".

Szerda délelőtt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki M. Lászlót, bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés elkövetése megalapozott gyanúja miatt. A rendőrség közlése szerint a férfi egy kommunikációs betéti társaság vezetőjeként segítséget nyújtott a BKV vezetőinek vagyonkezelési kötelezettségük megszegésében, ezzel mintegy 27 millió forint vagyoni hátrányt okozva a közlekedési társaságnak. M. László az ügyben ugyancsak meggyanúsított Horváth Éva élettársa.

A nyomozók ismét felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanújával hallgatták ki Horváth Évát, Hagyó Miklós volt szóvivőjét. A nyomozás adatai szerint Horváth Éva szándékosan rábírta a BKV vezetőit, hogy szükségtelen és indokolatlan szolgáltatások igénybevételére vonatkozó szerződéseket kössenek. Horváth Éva tevékenységével 12 cég vonatkozásában mintegy 81 millió forint vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak, közölte a rendőrség.

A rendőrség közlése szerint a korábban már meggyanúsított Regöczi Miklós a BKV egykori értékesítési és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, és Zelenák Tibor mint a BKV egykori főosztályvezetője a társaság veszteséges működése ellenére a BKV nevében szükségtelen és indokolatlan kommunikációs szolgáltatásokra kötöttek vállalkozói és megbízási szerződéseket, illetve igazoltak különböző teljesítéseket.

Regőczi Miklóst ezért hűtlen kezeléssel, Zelenák Tibort  bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával hallgatták ki. A rendőrség szerint Regőczi 12 céggel kapcsolatban mintegy 81 millió forint, Zelenák 6 céggel több mint 30 millió forint vagyoni hátrányt okozott BKV-nak.

A 6 ember kihallgatása folyamatban van, ezzel párhuzamosan folynak a házkutatások.

(Index)

komment komment Címkék: budapest index bkv antal brfk nyomozás regőczi boztány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása