BKV-Figyelő

Nagyon lassan takarítják a havas megállókat

BKV figyelő.hu

2010.02.04
06:50

Két olvasónk, Annamari és László a havas, takarítatlan megállók miatt írt nekünk levelet. Mindketten arra panaszkodnak, hogy a BKV megállókból a havat lassan, vagy egyáltalán nem takarítják el. Annamari szerint ez balesetveszélyes, László szerint pedig már-már vicces, amit a BKV művel. A második levél alatt a BKV tegnapi közleményét is megtalálod a szentendrei HÉV vonalán történt balesetről.

Kedves BKV-figyelő!

A hétvégén nagymennyiségű hó hullott az országban és a fővárosban is. A hétvégén sajnos rengeteget kellett utaznom a munka miatt, és azt tapasztaltam, hogy a BKV megállóból egyáltalán nincs eltakarítva a hó. Utaztam HÉV-vel, a 4-6-os villamossal és több busszal is. Egyik megállóban sem volt eltakarítva a hó (a forgalmas körúti villamosmegállókban sem), még hétfőn is volt olyan buszmegálló, ahol 10-15 centis hó volt.

Ez balesetveszélyes. Sokan csúszkáltak a hó miatt, főleg öregek. Mi lesz, ha valaki véletlenül megcsúszik és beesik egy jármű alá? Oké, hogy biztosítva vagyunk, mi utasok, de ha valaki meghal, kit érdekel a pénz?

Annamari

Tisztelt BKV-figyelő!

Eddig is rendszeres olvasója voltam a blognak, és hát a tapasztalataim többnyire egybe vágtak az itt leírtakkal, épp ezért eddig nem is írtam.

Most azonban egy olyan dolog történt, ami egyszerűen tragikomikus. Volt ugye a múlt hétvégi hatalmas havazás, amiről nyilván se a BKV, se a közterület-fenntartó nem tehet. Arról viszont már annál inkább, hogy miért kellett a hókupacokat pontosan a BKV buszmegállói közepére összehányni. A szerencsétlen utas meg essen-keljen... A másik megfigyelésem ezzel kapcsolatban, hogy akadt olyan megálló is, ahol a közepén még hellyel-közzel megtörtént a tisztítás, azt azonban már nem vették figyelembe, hogy csuklós buszok is közlekednek, így bizony, aki még nem ismerte ki a helyzetet, hátul egy hatalmas hókupacba zuhanhat bele... A harmadik pedig, hogy az út széléről való eltakarítást sem sikerült sok esetben abszolválni, így az utasnak távolugró tehetségét kell elővennie, ha föl, illetve le akar szállni. Utóbbi még a viszonylag kitisztított belvárosban is jellemző. (Egész konkrétan 20E autóbusz, Hősök Tere megálló, a keleti felé).

Észrevételeimet jellemzően a 20E autóbusz vonaláról írom (ami ugye nagyjából megegyezik a harmincas viszonylatokéval is, másfelé szerencsére nem kellett mennem, de azt sejtem, hogy nem csak az újpesti-káposztásmegyeri-angyalföldi utasokkal sikerült ki****ni.

Tisztelettel: T. László


A BKV tájékoztatása szerint tegnap egy nő a szentendrei HÉV Szent István-telepi megállójában a vonat elé lépett. Bízunk benne, hogy jobban kivizsgálják az esetet és vannak szemtanúk akik elmondják majd, mi történt valójában, mert az is lehet, hogy a nő nem belépett az érkező vonat elé, hanem becsúszott. A BKV közleménye:

Halálos baleset történt a szentendrei HÉV vonalán

Ma kora délután egy középkorú nő életét vesztette a szentendrei HÉV Szt. István-telepi megállójában.

A nő figyelmetlenül, szabálytalan helyen és féktávolságon belül lépett a Békásmegyer felől érkező szerelvény elé. Az állomásra behaladó vonat visszavetette a peronra, ahol a balesetet szenvedett nő később belehalt sérüléseibe.

2010. február 3. 16.40.

komment komment Címkék: budapest bkv busz tél hév villamos utas panasz takarítás észrevétel megálló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása