BKV-Figyelő

Blog szabályzat

BKV figyelő.hu

2011.03.21
23:31

A BKV-figyelő blog célja, hogy a BKV utasok észrevételeit a BKV vezetősége és a nyilvánosság elé tárja. Hiszünk abban, hogy a felvetett hibákat a BKV vezetése orvosolja, ezzel elősegítve a közösségi közlekedés fejlődését. A blogon a negatív és a pozitív észrevételek is megjelennek.

1.) Bejegyzések, cikkek, postok

- A BKV-figyelő blogon megjelent cikkek számottevő részét e-mailben beérkezett utas észrevételek teszik ki. Bárki küldhet észrevételt a bkvfigyelo@gmail.com címre. (A beérkezett levelek a megjelenéskor nagy idézőjelet kapnak. Ez a különbözteti meg az általunk írott bejegyzésektől [ennél a posztnál ez kivétel]).

- A blog készítői nem tudják a levelek valóságát ellenőrizni. Minden esetben a beküldő vállal felelősséget azért, hogy az általa beküldött cikk valós, és az általa leírt esemény ?akkor és ott? történt meg. Amennyiben a BKV vagy a blog szerkesztője egy bejegyzés vagy e-mail miatt vizsgálatot kezdeményez, és kiderül, hogy a levél beküldője félrevezette őket, a szerkesztőket és az olvasókat is, eljárást fogunk ellene kezdeményezni. Az író kilétét könnyen megtudhatjuk, az általa beregisztrált e-mailcímről és a hozzá tartozó IP címről.

- A beküldött észrevételnek tartalmaznia kell a leírt esemény pontos helyét és idejét, valamint olyan adatokat, ami alapján az eset beazonosítható. Tartalmazhat továbbá képet és videót. A BKV-figyelő a beküldött észrevételeket a publikálást követően továbbítja, továbbíthatja a BKV Ügyfélszolgálata felé.

- A bejegyzések címeit a levél beküldője adja meg. Amennyiben ez elmarad, a blog szerkesztője a levél tartalmával megegyező címet talál ki.

- A beküldő a levél elküldésével hozzájárul, hogy az általa készített képet a BKV-figyelő más cikkekben is felhasználhassa, átméretezze, és minőségileg javítson rajta. Amennyiben a beküldött kép nem saját készítésű, minden esetben oda kell írni a pontos forrást. Amennyiben ez nem történik meg, a forrásmegjelölés hiánya nem a blog készítőinek hibája, emiatt felelősségre nem vonhatók!

- A beküldött leveleket a blog készítői tartalmilag nem szerkesztik, és nem szerkeszthetik, a helyesírási hibákat azonban javíthatják benne. A BKV-figyelő nem vállal felelősséget a beküldött levelek tartalmáért. A beérkezett leveleket, képeket, videókat 3 hónapig őrizzük, 3 hónap elteltével törlésre kerülnek. A levelek tartalmáért a beküldőnek kell felelősséget vállalni.

- Az oldalon megjelent cikkek az utasészrevételeken felül lehetnek különböző hírportálokról származó cikkek, tájékoztatások is. Más portálokról vett információk esetén a forrást minden esetben jelöljük.

- A beküldött észrevételek lehetnek a BKV-ra nézve pozitív illetve negatív tartalmúak is. A blog készítőinek a célja nem a BKV lejáratása, hanem annak bemutatása.

- Nem minden beérkezett levél kerül publikálásra. Telítettségtől függően a levelek szinte azonnal, vagy néhány nap elteltével jelennek meg.

- A blogon megjelent információk, képek, videók és szövegek a BKV-figyelő tulajdonát képezik, ezeket máshol a forrás megjelölése nélkül közzétenni tilos! A forrásmegjelölésnek a blog nevét tartalmaznia kell, amennyiben lehetőség van rá, egy ?a blogra mutató- linket is el kell helyezni.

- A blog készítői csak az általuk írt bejegyzésekért és bevezetőkért vállalnak felelősséget.

- A cikkekben illusztrációs céllal, témába vágó képek szerepelhetnek.


A blog szabályzata bármikor módosulhat, bővülhet. Kérjük látogass vissza később is!


2.) Kommentek, hozzászólások

- A blogon regisztrációt követően bárki elmondhatja véleményét az adott témáról, cikkről.

- Amennyiben nem regisztrálsz, és hozzászólást írsz, kommented egy előzetes moderáción esik át. Ez azt jelenti, hogy a moderátor jóváhagyása nélkül a hozzászólásod nem jelenhet meg a blogon. Amíg a hozzászólásodnál a moderációra vár szöveget látod, mások nem látják!

- Hozzászólásnál kerülni kell a trágár kifejezéseket, a rasszista megnyilvánulásokat és a politikát. Tilos más weboldalak reklámozása és a SPAM. Ha ezek bármelyike szerepel egy hozzászólásban, figyelmeztetés nélkül törölhetjük.

- A blog készítői/moderátorai bármikor figyelmeztetés nélkül törölhetik az olyan kommenteket, mely a BKV-figyelő olvasóit sértheti.

- Aki több hozzászólásában is megszegi a fenti szabályzatot, és azt a figyelmeztetést követően sem tartja be, kitiltásra kerül. Ennek hosszát a moderátor szabja meg (1 nap, 1 hét, 1 hónap, örökre).

- A blog moderátorai bármelyik kommentre ?egyenlő erőt alkalmazva? reagálhatnak, annak érdekében, hogy az esetleges vitákat megelőzzék, vagy a már kialakult veszekedést rövid időn belül felszámolják.

- A BKV-figyelő nem tud minden kommentet átolvasni, ezért előfordul, hogy néhány kirívó komment is a többi között marad.

- Minden kritikát szívesen veszünk, azonban arra kérünk, hogy a bloggal, a szerzővel kapcsolatos észrevételeidet ne a hozzászólások között írd meg. Sok év tapasztalata az, hogy az olvasók többségét nem érdekli a szerzőnek címzett kritika, ezért azt névvel, arccal, e-mail formájában küldd el nekünk!

- A kommentekért mindenki maga vállal felelősséget!


3.) Adatkezelés, reklámok, e-mail címek

- A BKV-figyelő e-mail címére küldött levelek, és az abban lévő személyes adatokat bizalmasan kezeljük, azokhoz harmadik fél nem férhet hozzá!

- Amennyiben a beküldött levél végén aláírás szerepel, a blog készítői azzal együtt közzéteszik. (A levél végén lévő aláírás nem kerül publikálásra, ha a beküldő ezt külön kéri.)

- A BKV-figyelő bármelyik beérkezett levelet továbbíthatja a BKV Ügyfélszolgálata, a BKV vezetése, vagy a BRFK felé.

- A BKV-figyelő sosem küld körlevelet, soha nem reklámozza magát e-mail formájában. A beküldő e-mail címére a válaszlevélen kívül semmilyen levelet nem küld.

- A blogon más weboldalak reklámozására van lehetőség. A reklámhely a címoldalon szereplő legelső cikk vége és a kommentek eleje között, valamint a jobb oldalsó sávban a bemutatkozás doboz felett található. Reklámhelyet igényelni a bkvfigyelo@gmail.com címen lehet. FONTOS! A reklámozó weboldalának tartalma a blog tartalmához kell, hogy kapcsolódjon. Amennyiben a hirdető weboldalán a reklámidő alatt nagyobb változások lépnek életbe, és erről a blog készítőit nem értesíti előre, a reklámot azonnal töröljük az oldalról. A reklámmal kapcsolatban bővebb információt a fenti e-mail címen kérhetsz.

- A BKV-figyelő nevet (és ezek változatait) engedély nélkül felhasználni, más weboldalra beregisztrálni, azzal visszaélni tilos!


4.) Nyereményjátékok

- A nyereményjátékokon bárki részt vehet, aki a szabályoknak eleget tesz. A nyereményjátékok szabályai az ezeket kihirdető cikkekben megtalálhatók.

- A nyereményjátékra a blog készítői is küldhetnek be anyagot (képet, videót, cikket) ám a sorsoláson nem vesznek részt.

- A nyereményeket személyesen és postai úton is át lehet venni, erről azonban a sorsolás után egyeztetni kell.

- A nyertesek neveit külön cikkben tesszük közzé. A közzétételt követően a nyertesnek 5 napja van, hogy jelentkezzen a nyereményért. Amennyiben 5 napon belül nem jelentkezik, a nyereményét másik játékon sorsoljuk ki.

- A nyertes úgy tudja igazolni magát, hogy a blog készítőit arról a e-mail címről keresi fel, amelyről a nyertes ?művet? beküldte.


5.) Kapcsolatfelvétel

- A blog készítőit felkeresheted a bkvfigyelo@gmail.com e-mail címen magán jellegű kérdéseddel is.

- Hivatalos ügyeket csak is e-mail formájában intézünk, ugyanis fontos, hogy a beszélgetésnek nyoma legyen, hónapok elteltével is visszaolvasható legyen. Telefonos beszélgetést nem tudunk rögzíteni. A média megkeresésére is e-mailben reagálunk.

- Tekintettel arra, hogy a BKV-figyelőhöz rengeteg levél érkezik, nem tudunk az összesre válaszolni, kivétel a személyes megkeresés esetén. Amennyiben személyes kérdéseddel kerestél meg minket, megpróbálunk 1-2 órán belül válaszolni.

- Minden beérkezett levél után egy automatikus visszaigazolást küldünk. Amennyiben ezt nem kaptad meg, kérjük, próbáld meg másik e-mail címről elküldeni a leveled.

komment komment Címkék: blog bkv komment utas szabályzat moderálás észrevétel bkv-figyelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása