BKV-Figyelő

A vasárnaptól érvényes fontosabb menetrendi változások

BKV figyelő.hu

2011.04.28
19:10

Vasárnap lép életbe a fővárosi közösségi közlekedést meghatározó, a járatok forgalmi jellemzőit tartalmazó új paraméterkönyv, melyet idén először a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) készített elő a BKV-val közösen, közölte a BKK. A legfontosabb változás, hogy a 6-os villamosok a Nagykörúton éjjel-nappal közlekednek, felváltva a zsúfolt éjszakai buszjáratot. A legfontosabb változásokat az Index így foglalta össze:

? Szombat este már nem indul útjára a 906-os éjszakai busz, helyette egész éjjel közlekedik a 6-os villamos, és ez mostantól minden éjjel így történik. A 6-os villamosok tehát mindennap, 24 órán át közlekednek. A 6-os villamos az éjjeli órákban tizenöt percenként közlekedik. A Combino-villamosokra ? az éjszakai buszokon megszokottak szerint ? biztonsági őröket vezényel a BKV.

? A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret kiszolgáló 200E autóbusz üzemidejét meghosszabbítják annak érdekében, hogy a késő esti és éjjeli órákban érkező utolsó repülőgépekről is legyen tömegközlekedési kapcsolat Budapest központja felé. A 200E autóbuszok ezért meghosszabbított üzemidőben éjjel 1:16-ig indulnak a reptérről májustól, a metró üzemzárása után Kispesten csatlakozva a belváros felé közlekedő éjszakai buszokhoz.

? Új menetrend lép életbe a ráckevei HÉV-en, mellyel a vonalközi átszállások száma lecsökken. További fejlesztés, hogy az utasoktól kapott észrevételek alapján a 21:05-kor induló vonat a zsúfoltság csökkentése érdekében Dunaharaszti helyett Tökölig közlekedik.

? Új menetrend lép életbe a 13-as és 113-as autóbuszcsalád járatain, mellyel javítják a diósdi térség kiszolgálását, összehangolják az agglomerációban a Volánbusz, míg a Camponánál (Budatétény vasútállomásnál) a MÁV járataival.

? Sűrítik Budapest legzsúfoltabb és egyik legsűrűbb buszjáratát, az Újpalotát a Rákóczi úton át Dél-Budával összekötő 173E járatot.

? Új menetrend lép életbe a Ferenc körúttól Pesterzsébetre közlekedő 51-es (korábbi számán 21-es) villamoson, a vonalon megjelennek a kevésbé zajos és fűtött, nemrég használtan beszerzett hannoveri villamosok, továbbá új megállóhely létesül.

? A zsúfoltság miatt sűrűbben közlekednek Dél-Pest fontos autóbuszjáratai: az Alacskai úti lakótelepről induló 254E (a reggeli csúcsidőben), illetve a Pesterzsébetet a Blaha Lujza térrel összekötő 99-es busz (hétvégente).

? Módosul a Deák Ferenc tér térségében a 105-ös busz útvonala, a Gyöngyösi utca felé haladva nem kerüli meg az Erzsébet teret. A módosítás indoka az, hogy a járatot többségében használó, az Andrássy út felé a téren átutazók utazásonként 4-5 percet takarítanak meg.

? Új közlekedési rend lép életbe a 28-as és 37-es villamosok vonalán: javítják az Izraelita temető megközelíthetőségét, így az eddigiektől eltérően a temető nyitvatartási idejéhez igazítva érik el a villamosok a temetőt, mely az eddigi 37-es helyett ezután a 28-as villamosokkal lesz megközelíthető.

? A Moholy-Nagy Egyetem észrevétele alapján kiterjesztik a Zugligeti utat kiszolgáló 222-es autóbusz üzemidejét.

? Átalakul a 25-ös és 225-ös buszcsalád közlekedési rendje: a kevéssé kihasznált 225-ös autóbusz csúcsidőn kívül nem közlekedik, viszont a 25-ös autóbuszjáratot a kora esti időszakban sűrítik.

komment komment Címkék: budapest index cikk bkv busz menetrend villamos észrevétel paraméterkönyv 6-os 200-as 906-os

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása