BKV-Figyelő

Kizsarolta az utastól a pótdíjat a BKV-ellenőr

BKV figyelő.hu

2011.06.21
07:43

Olvasónkat, Bencét a 19-es villamoson megbüntette egy BKV-ellenőr. Az utas az intézkedés jogosságát nem vitatja, azonban a menetével nem ért egyet. Mint azt a lenti levelében is írja, az ellenőr úgy zsarolta ki a pótdíjat, hogy mindenféle nem létező tételeket is ?kiszámlázott?, mondván, hogy ha nem fizet, akkor 73 ezer forint lesz a büntetés:

Tisztelt BKV-figyelő!

A mai napon (06.20.) megbüntetett az ellenőr a 19-es villamoson. Az intézkedés jogosságához nem fér semmi kétség, nem ezzel lenne a problémám. Mivel már a 107-et akarta tárcsázni és vázolta, hogy ezért mennyi pótdíj jár. És itt jött a meglepetés. Kiderült, ha hatósági intézkedést kell kérni, akkor 73 ezer a pótdíj. Még tételesen mondta is, hogy adatlehívás a rendőrségtől X ezer forint ( a pontos számra nem emlékszem, de több tízezres tételt említett), bónusz az ő pótdíjuk meg még mondott olyan összetevőket is, amiről nekem tudomásom sem volt.

Ezért inkább a szimpla pótdíj mellett tettem le a voksomat. Kíváncsiságból felmentem a BKV honlapján a pótdíjazás menüpontra és sehol nem találtam az ellenőr által említett összegeket, csupán a rendőri intézkedésről találtam egy fél mondatot. Még a pótdíjazási osztályt is felhívtam, ahol a hölgy közölte, ő nem tud ilyen összegről és azt mondta, ő nem tud arról, hogy lenne bármi plusz díjazása annak, amennyiben hatósági közreműködés kell.

Kérdésem az lenne: miért kamuzott akkor ezzel kapcsolatban? Lehet, csak ezzel akart megfélemlíteni? Nem tudom, mi volt a célja annak, hogy ezt mondta.

Erről az ügyről hivatalos panaszlevelet fogok írni a BKV-nak is.

Tisztelettel: Bence

komment komment Címkék: budapest bkv ügyfélszolgálat büntetés ellenőr utas panasz bérlet jegy pénztár észrevétel pótdíj

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása