BKV-Figyelő

Zsebtolvajok a 2-es villamoson: egymásra mutogat a BRFK és a BKV

BKV figyelő.hu

2011.07.28
23:27

Olvasónk, Annamária állítása szerint zsebtolvajok dolgoznak a 2-es villamoson. Naponta többször is találkozik velük, és a Vásárcsarnok valamint a Kossuth tér között tevékenykednek. Már több alkalommal is látta, hogy elemelnek ezt-azt, de megfenyegették, így eddig csak telefonon tett panaszt, azt is hiába, ugyanis a BKV szerint ez nem az ő dolguk.

Én azt tanácsolom Annamáriának, hogy ha legközelebb látja az illetőket, szóljon a járművezetőnek, és ismételten jelentse be az ügyet az ügyfélszolgálaton. Ha a BKV és a BRFK egy kicsit összedolgozna, néhány óra alatt elkaphatnák a tolvajokat?

Tisztelt BKV!

Szeretném felhívni szíves figyelmüket, a 2-es villamoson garázdálkodó zsebtolvaj bandákra. Én minden nap, minden alkalommal (naponta 4-5-ször) találkozom velük. A Vásárcsarnok és a Kossuth tér között ingáznak, kettesével.

Naponta végignézek legalább egy kifosztást, de szólni nem merek, mert egyszer megfenyegettek, hogy ha őket figyelem és nem nézek más irányba, kinyomják a szemem. Ma felhívtam ebben az ügyben az ügyfélszolgálatukat, ahol egy hölgy kioktatott, hogy ez nem az ő dolguk, forduljak a rendőrséghez.

Megtettem, de mivel egymásra mutogatnak, megoldás helyett egymásra hárítják a felelősséget, ezért tisztelettel kérdezem, hogy az Európában legmagasabb jegyárak mellett a BKV nem felelős az utasok biztonságáért?

Miért nem gondolják, hogy a biztonság fogalmába beletartozik az is, hogy biztonságban legyenek az értéktárgyaink (pénztárcánk, csomagunk)? Miért nincs ezen a frekventált vonalon, legalább a turista szezonban civil ruhás megfigyelőjük, aki zsebesek láttán értesítené a rendőrséget? Csak arra van ellenőrük, hogy büntessenek, pénzt hajtsanak be, holott maguk is tudják, hogy  milyen tortúra jegyet venni, különösen este?

Ezen a vonalon nagyon sok külföldi utazik és gyönyörködik a budai panorámában. Bátran teszik, mert hazájukban ismeretlen fogalom és gyakorlat a zsebtolvajlás. Itt találkoznak először ezzel a magyar specialitással, az Önök elnéző felelőtlenségének köszönhetően. Azt már nem is kérdezem, átgondolták-e, hogy a meglopott turisták milyen hírünket viszik a világban?

Érdeklődve várom a válaszukat, annak ellenére, hogy tudom, hárításon kívül másra nem számíthatok.

Tisztelettel; S. Annamária

komment komment Címkék: budapest bejelentés bkv ügyfélszolgálat villamos utas panasz brfk észrevétel zsebtolvaj 2-es villamos 2-es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása