BKV-Figyelő

Mégis jók valamire a közterület-felügyelők?

BKV figyelő.hu

2011.08.02
00:06

Olvasóink eddig sok jót nem írtak a BKV-n tevékenykedő közterület-felügyelőkről. Bevallom őszintén, én eddig csak egyszer találkoztam velük, holott napi négyszer utazom a 7-es buszon, és a 4-6-os villamoson. A rendszer egyetlen hátulütője szerintem az, hogy a bliccelők pontosan tudják, hogy melyik járatokon vannak ellenőrök és közteresek, ugyanis a ruhájuk már a megállóból kiszúrható, úgyhogy aki nem akar lyukasztani, az vár még egy buszt vagy villamost. Vannak olyanok is, akik erre nem figyelnek, és bár akadékoskodnak, végül megkapják a csekket. Egy ilyen kiscsaládról szól az alábbi történet:

Kedves BKV-figyelő!

Tegnapi nap (júl. 28.) utaztam a 7E jelzésű buszon (délután 16.35-16.55 között), mikor a Blaha L. téri megállónál felszállt, egy roma család.

Az anyuka és apuka csöppet ittas volt és gyorsan le is vágódtak az első szabad helyre, volt velük egy 16-17 év körüli fiú is, aki egy nagy gurulós bevásárló kocsit "húzott" maga után. Az érdekesség számomra az egészben annyi volt, hogy nem csak ők szálltak fel a Blahánál, hanem egy ellenőr és egy közterület-felügyelő is, akik a munkájukat végezték.

Az egészben csak annyi a lényeg, hogy, az előbb említett családtól is kérték a jegyeket, bérleteket, "természetesen" nem volt neki. Sőt, az első felszólításra sem reagáltak úgy, ahogy kellett volna, felháborodás, majd mellébeszélés következett, ígérte a család, hogy a következő megállónál leszállnak (Keleti Pu.). Szerencsére az ellenőr és a közterületes nem hagyta annyiban a dolgot és kiosztotta a megfelelő büntetéseket. (igaz el kellett hangoznia annak a szónak, ha nem tesznek eleget a felszólításnak, akkor bekísérik őket a rendőrkapitányságra)

Számomra "pozitív" dologként jött le az, hogy az ellenőr "csak" a munkáját végezte. Végre egyszer nem csak a tisztességes, fizető közönséggel szórakoznak. Sajnos nagyon sokszor látom azt, hogy a jegy nélkül utazó romákat nem is merik megszólítani az ellenőrök és hagyják őket tovább utazni és kiabálni. (én elhiszem, hogy nem olyan egyszerű őket kordában tartani, de rájuk is vonatkozik a törvény, rend, ugyanez igaz a nem romákra is) Így számomra egy csoda történt tegnap a 7-es buszon.

Üdvözlettel: Lilalibikóka

komment komment Címkék: budapest bkv busz ellenőr utas panasz észrevétel közterület-felügyelő 7-es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása