BKV-Figyelő

Re: Magasról tesznek a buszvezetők bejelentéseire a diszpécserek

BKV figyelő.hu

2011.08.18
23:23

Az augusztus 10-én "Magasról tesznek a buszvezetők bejelentéseire a diszpécserek" címmel publikált bejegyzésünket a BKV kivizsgálta, a válaszuk alább olvasható.

A társaság levelének utolsó bekezdésére válaszolva elmondom, hogy ha a BKV nem hetek alatt válaszolna meg leveleket, és nem csak azokra a kérdésekre, megkeresésékre adna választ, ami nekik tetszik, vagy ami számukra kedvező, akkor sokkal jobb lenne a kommunikáció a blog és a BKV között. Sajnos a BKV a teljes magyar sajtóval úgy bánik, ahogy a BKV-figyelővel. Elvárják, hogy mindennel kapcsolatban kérdéseket tegyünk fel, és mindent járjunk körül, de csak azokra a levelekre válaszolnak, ami számukra kedvező. Így a kommunikáció hiányát rajtam (rajtunk) számon kérni több, mint szánalmas.

Tisztelt BKV figyelő!

A lenti bejegyzésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy a BKV Zrt. kivizsgálta az esetet. Több járművezetőnk is jelentette az autók tilosban parkolását a menetirányító diszpécsernek, aki a járművek adatait továbbította a központi diszpécsernek. Az ügyben még aznap délután a zavarelhárítás-irányító diszpécser, valamint a helyszínen egy hálózati forgalomirányító egység intézkedett. Kollégáink természetesen bejelentették az esetet a Közterület-felügyeletnek is, aminek következtében a VII. kerületi Közterület-felügyelet munkatársai a szabálytalanul várakozó jármű vezetőjével szemben intézkedést kezdeményeztek.

A jelenlegi jogszabályok alapján a rendőrség, illetve a Közterület-felügyelet jogosult a szabálytalanul parkoló járművek elszállíttatására. A kerületi rendőrjárőrök a kiszállást követően a helyszínről kezdeményezhetik az elszállítást. Az autók elszállítása azonban csak néhány kerületben működik a Közterület-felügyelet közreműködésével, a többi helyen egyéb helyszíni intézkedésre van lehetőségük (bírság), ami a kifogásolt esetben meg is történt. A beavatkozás szintje függ az akadályoztatás mértékétől is, tehát nem mindegy, hogy a kötöttpályás forgalmat akadályozó, vagy egy megállóban szabálytalanul parkoló járműről van szó, hiszen az utóbbi esetben a forgalom még fenntartható.

Meglehetősen inkorrektnek tartjuk a BKV Figyelő részéről, hogy még olyan helyzetekért, eseményekért is Társaságunkat teszi felelőssé és kelti ezzel rossz hírét, amelyekre annak végképp semmi befolyása nincs. Felhívjuk figyelmét, hogy a hiteles tájékoztatással szorosan összefügg az egyes témák alapos körüljárása, valamint az érintett felek álláspontjának megkérdezése.

Kérjük reagálásunk szó szerinti közlését!

Üdvözlettel: BKV Zrt.

komment komment Címkék: budapest bkv bejegyzés utas panasz válasz brfk észrevétel reagálás közterület felügyelet sajtóosztály

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása