BKV-Figyelő

Csúszik a Köki kivitelezése, kötbért fizet a beruházó

BKV figyelő.hu

2011.08.24
00:58

Elhúzódtak a Köki Terminál bevásárlóközpont beruházója által végzett, általa vállalt kivitelezési munkák, ezért bizonytalan ideig továbbra is a jelenleg is érvényes forgalmi rend marad életben a 3-as metró vonalán- közölte a BKV és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A vonatok Újpest-Központ és a Határ út között közlekednek, a közvetlen metrókapcsolat biztosítása érdekében pedig ? az amúgy, a megszokott forgalmi rend szerint ? Kőbánya-Kispestig járó autóbuszok többségével a Határ útig lehet utazni - olvasható a közleményben.

A BKK és a BKV szakemberei a nemrég tartott helyszíni terepszemlén megállapították, hogy a 3-as metró teljes vonalán történő közlekedéshez a forgalomtechnikai feltételek a bevásárlóközpont építője által előzetesen vállalt augusztus 24-i határidőre nem biztosítottak

A beruházó R-CO Zrt. vállalta, hogy a fenti határidőre átépül a Kőbánya-Kispesti metróvégállomás, valamint egy új, korszerű autóbusz végállomás is létrejön ugyanitt. Mivel mindez a munkák elhúzódása miatt augusztus 24-éig nem történik meg, az R-CO Zrt. kötbért fizet a BKV-nak a megkötött szerződés alapján.

A BKK és BKV legfontosabb célja, hogy a metró és az érintett autóbuszjáratok közlekedése mielőbb visszaálljon az eredeti forgalmi állapotra. A visszaállásnak azonban számos feltétele van, amelyeket a beruházónak a vállalásoknak és a megállapodásoknak megfelelően teljesítenie kell.

(HVG, MTI)
(Fotó: MTI)

komment komment Címkék: budapest mti cikk bkv hír metró késés fejlesztés felújítás bevásárlóközpont köki kötbér terminál bkk

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása