BKV-Figyelő

BKV: A Határ útra járnak WC-re a biztonsági őrök

BKV figyelő.hu

2011.09.13
16:48

Pénteken a ?Sem tartózkodó sem illemhely, így dolgoznak a BKV-s biztonsági őrök? címmel megjelent bejegyzésemben a Kispest Kossuth téren tapasztalható állapotokra hívtam fel az olvasók, valamint az illetékesek figyelmét. A bejegyzésben többek között arról számltam be, hogy az 50-es villamos megállójában álló biztonsági őrök embertelen körülmények között kénytelenek dolgozni, ugyanis sem tartózkodó, sem WC nem található a közelben.

Gondolom senkit nem lep meg, de a BKV ezt is meg tudta magyarázni, és szerintük minden a legnagyobb rendben van. WC-t a Határ úton találnak, a csomagjaikat pedig a Nagyvárad téren tudják elhelyezni a biztonsági őrök. A WC-t valószínűleg csak 4 óránként tudják használni, kétlem, hogy az óránkénti 5 perces pihenő alatt megjárják az utat:

Tisztelt Gál Mihály!
 
A BKV Zrt. az alábbi tájékoztatást adja a megkeresésével kapcsolatban:
 
Mivel a bejelentés sajnos konkrét időpontot nem tartalmaz, ezért egyéni felelősségre vonásra nincs lehetőség azon biztonsági őrökkel szemben, akik jegyellenőrzés helyett beszélgettek, nevetgéltek.
 
Kőbánya-Kispest buszpályaudvar valamint a metró végállomás átépítési ideje alatt az 50-es villamos és a136E jelzésű autóbusz a Kossuth tértől metró-pótló járatként is közlekedik. A Kossuth téren a biztonsági őrök feladata, hogy az ott felszállók jegyét érvényesítsék, így azokkal a jegyekkel az utasok a metrót is igénybe vehetik, új jegy felhasználása nélkül.
 
A biztonsági őrök az adott megállókban közel a teljes üzemidőben jelen vannak. A munkavédelmi előírásokat betartva végeznek munkát a szabad ég alatt; 4 óránként az ott dolgozó teljes biztonsági őri állomány műszakot vált, minden órában van pihenőidejük; ilyenkor ? egymást váltva ? pihenhetnek; mellékhelyiség kb. 5 percre a metró Határ úti állomásán áll rendelkezésükre. Flakonos víz minden őr számára a helyszínen biztosított. Csomagjaikat a Határ úton vagy Nagyvárad tér állomáson a kijelölt tartózkodóban tarthatják ? azon csomagok, amelyeket a bejelentő említ, feltehetőleg a vizes flakonokat tartalmazták. Étkezési lehetőség a fent említett pihenőhelyeken biztosított.
 
A Biztonsági Szolgálat a feladat ellátásának napjától a hatályos törvényekben meghatározottak alapján biztosítja munkatársainak a pihenőidőt, pihenőhelyet, a frissítő vizet, illetve az illemhelyet. A Kossuth tér állomáson a Kőbánya-Kispest buszpályaudvar átadásáig az 50-es villamos és a136E jelzésű autóbusz megállóiban a felszállás előtti jegyellenőrzést fenntartjuk.
 
Üdvözlettel: BKV Zrt.

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr panasz válasz bérlet jegy észrevétel biztonsági őr határ út

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása