BKV-Figyelő

Az időutazás lehetséges - fotók bizonyítják

Király Dávid

2013.05.27
12:25

Amikor a jegyünket érvényesítjük, az elektronikus jegykezelő leharap egy darabot belőle és rányomtat egy számot. Na, ez az a szám, amit én még sosem néztem meg, s az az érzésem, hogy az utasok döntő többsége ugyanígy van ezzel. Nem így olvasónk, Szabina, aki a napokban különös jelenségre lett figyelmes.

2013. május 21-én, kedden reggel 6:30-kor édesanyámmal a Puskás Ferenc Stadiontól mentünk metróval a Déli pályaudvar felé. Egy-egy jegyet kilyukasztottunk mindketten, de egymás mellett lévő lyukasztóban. Egyikre 6:30-at nyomtatott a lyukasztó, másikra 6:27-et.

Ezzel még nincsen különösebb gond, belefér ennyi eltérés, viszont visszafelé a Déli pályaudvar metróbejáratnál lyukasztottunk ugyanígy, egymás mellett lévő jegykezelőben. Ez történt az óráink szerint 10:41-kor, a jegyemre viszont 10:49-es időpont került, a másikra pedig 10:22! Ha már ennyit kifizetünk a jegyekért, miért nem állítják be rendesen a jegykezelőket?

Nem először találkozom ilyennel. Körülbelül egy, másfél éve a Népliget metrókijáratnál állítottak meg, mert valami régebbi dátum volt a jegyemen, amit azelőtt körülbelül 10 perccel kezeltem a Klinikáknál! A szerencsén és az ellenőrök jóindulatán múlt csak, hogy sikerült meggyőznöm őket, hogy nem régebbi jegyet mutatok neki. Azóta nézem meg a jegyen a dátumokat. Most legalább a nap megfelelt.

bkkjegy1.jpg

bkvjegy2.jpg

A poszthoz a BKV-figyelő Facebook oldalán tudtok hozzászólni:http://www.facebook.com/bkvfigyelo

komment komment Címkék: metró jegy dátum időpont jegykezelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása