BKV-Figyelő

A buszvezető hibázott, a forgalomirányítás korrigált

Király Dávid

2013.05.29
12:37

Amíg cserélhető műanyag táblák jelzik, melyik busz hová tart épp, addig bizony lesz olyan, hogy a buszvezető elfelejti kicserélni a viszonylatjelzőt. Van ilyen, senkit nem kell megkövezni érte. Ez akkor igazán kellemetlen, ha a várt busz csak óránként jár. Ám - amint azt Ferenc levele is bizonyítja - kis szervezéssel egy ilyen hiba is orvosolható. Csak akarni kell.

Pozitív csalódás ért vasárnap a 230-as busz vonalán. Családunk az Aquaworldbe tartott, gyereknapi mulatságra vittük a kiskorú gyerekeket. A Szegedi útnál vártuk a 230-as busz 9:16-os érkezését. (9:00-kor értünk oda.) Busz jött ugyan, de a 30A. 9:20-kor még egyszer áttanulmányoztam a menetrendet és észrevettem, hogy a 30A jelzésű busz nem érkezhet ebben az időpontban (óra 37-kor és 57-kor közlekedik).

Megerősített az, hogy megérkezett egy 30-as busz, amelynek a vezetőjét megkérdeztem, hogy mit tud a 230-asról. A buszvezető azt az információt adta, hogy a diszpécser szerint elindult a 230-as. Mondtam neki, hogy a 30A volt a megadott időpontban. A vezető említette: lehet, hogy a sofőr elfelejtette kicserélni a táblákat.

Ekkor döntöttem úgy, hogy felhívom az információs vonalat. Itt a hölgynek elmondtam, mi a problémám. Megkérdeztem, van-e lehetőség arra, hogy a következő 30A buszt a végállomásról átirányítsák az Aquaworldbe, mivel a 230-as busz óránként jár. A hölgy megértette, mi is történt és azonnal intézkedett. Kérte, hogy tartsam míg ő beszél a diszpécserrel.

Közben megérkezett a 30A busz. Felszálltunk, közben hallottam hogy a diszpécserrel beszél a hölgy, majd tájékoztatott, hogy a diszpécser felé a kérésemet átadta. Pár perc múlva láttam, hogy a sofőr beszél a belső telefonon, majd a végállomás előtt bemondta, hogy a busz az Aquaworldig közlekedik. Megköszöntem a sofőrnek a kitérőt.

Gondoltam, a sok rossz hangulatú levél között ez egy kicsit színesíti a híreket. Köszönöm a BKK ügyeletesének, a diszpécsernek, valamint a sofőrnek, hogy kollégájuk figyelmetlenségét korrigálták.

A poszthoz a BKV-figyelő Facebook oldalán tudtok hozzászólni:http://www.facebook.com/bkvfigyelo

komment komment Címkék: diszpécser forgalomirányítás Aquaworld 230-as busz 30A

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása