BKV-Figyelő

Hány kerekesszékes fér fel egy buszra?

Király Dávid

2013.09.11
13:52

Egy busz, két hely, öt kerekesszékes és egy jófej sofőr. Sándor beszámolója arról, hogyan borult fel az elsőajtós felszállási rend. 

Hétfő este egy rendezvényről indultunk haza, hárman kerekesszékesek. Odaértünk a buszmegállóba, ahol még két kerekesszékes utas várakozott, ez ugyebár öt kerekesszékes.

Egyből fogtam a telefonom és tárcsáztam a diszpécsert, mert az utána következő alacsonypadlós buszra 30 percet kellett volna várni. A diszpécser segítőkész volt, azt mondta, ha nem férünk fel, hívjam vissza és megoldjuk a kialakult helyzetet.

kerekesszek.jpg

Ahogy a képen is látszik, nem kellet visszahívni a diszpécsert, mert felfértünk mind az öten. Köszönjük a sofőr hozzáállását! Az eset egyébként egy elsőajtós buszon történt, ahogy felszálltunk a rendszer felborult. :)

Tegnap aztán beszélgettem az egyik kedvenc sofőrömmel, aki elmesélte, hogy azért vitt el mindannyiunkat a busz, mert nyáron minden buszvezető oktatáson vett részt, amelyen azt az utasítást kapták, hogy tök mindegy, hány kerekesszékes van a buszmegállóban, mindenkit el kell vinni, aki felfér, függetlenül attól, hogy csak két kerekesszékes utasnak van külön kialakított hely.

komment komment Címkék: kerekesszékes buszvezető diszpécser

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása