BKV-Figyelő

"A BKV szar, nem fizetek érte" - avagy mire neveljük a gyerekeinket?

Király Dávid

2013.11.08
15:42

Merenghetnék hosszan arról, hogyan várjunk előrelépést az országtól, Budapesttől, ha a gyerekeinket is eleve csalásra tanítjuk, neveljük. Már aki, természetesen. Ehelyett álljon itt Putyi levele, akit egy közeli barátnőjének a viselkedése háborított fel. Fontos levél.

Ez csak egy rövid szösszenet arról, hogy nem csak a vállalattal vannak ám bajok! Engem rendkívül dühít a benne szereplők hozzáállása.

Van egy barátnőm, akivel hosszú évek óta nagyon jóban vagyunk, és valahogy ez a dolog sosem jött fel előtte. Van neki egy tíz-tizenkét éves forma fia, akire nemrég egy teljes hétvégén át vigyáztam. A hétvégi felvigyázáshoz hozzátartozott az is, hogy hétfő reggel leszállítottam a srácot az iskolába, vagyis konkrétan metróval elvittem addig, hogy felszálljon arra a buszra, amivel amúgy is suliba jár.

gyerektroli_bkk.jpgGyerekbarát BKV - BKV-barát gyerekek? (Fotó: BKK)

A metróig kocsival mentünk, aztán az ellenőrök sorfala előtt szembesültem azzal, hogy a gyereknek nemhogy bérlete nincsen, de jegye sem, mert "anya azt mondta, nem kell". Nyeltem egyet, adtam neki egy jegyet, felszálltunk a metróra, majd mielőtt felszállt volna a buszra, mondtam, hogy adok neki jegyet a buszra is. A válasz: nem kell, mert gyerek vagyok, és nem büntethetnek meg, csak ha felnőttel vagyok!

Ez volt az a pont, amikor felhívtam az anyját, hogy ez mégis hogy is van? A válasz: a BKV szar, nem fizetek érte. Persze magyarázhattam neki, hogy ha moziba megy és szar a film, akkor is fizetni kell érte, vagy, hogy ha taxizik az is pénzbe kerül, hiába lepukkant a kocsi, és bagószagú a sofőr. A válasz mindig: A BKV szar, nem fizetek érte.

Ezek után mondtam neki, hogy jó, akkor a BKV jegyet lesz szíves visszaadni. Persze-persze, kifizeti! Mondtam, hogy nekem ne kifizesse, hanem egy jegyet adjon. Adott végül...

Nem akarok farizeus lenni, néha velem is előfordul, hogy bliccelek, de mindig csak addig a pontig, amíg megveszem a bérletet. Amúgy meg igen, a BKV tényleg szar, de ha annyira szar akkor nem kell használni! Szerintem. A másik meg az, hogy nem kellene a gyereket élből arra tanítani, hogy hogyan játsszon ki másokat. Szerintem.

komment komment Címkék: gyereknevelés jegy bliccelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása