BKV-Figyelő

Meddig használhatók a 2013-as jegyek?

Király Dávid

2014.01.02
16:15

Nem engedték le az ellenőrök metróba olvasónkat, Edinát, aki tavalyi tömbjeggyel akart utazni csütörtökön. A segítség a jegypénztáros képében érkezett.

Jól indult az új év, a BKK ismét hozza a formáját! (Aki tavalyi jeggyel utazik, érdemes elolvasnia, nehogy csőbe húzzák.) Reggel nem engedtek le a metróhoz 2013-as jeggyel. Mondom az okos ellenőrnek és a biztonsági őrnek, hogy ez a jegy érvényes, tegnap is ebből a tömbből használtam jegyeket és semmi gond nem volt velük.

jegy2013.jpg

Erre kioktatnak, és szívózik az ellenőr velem, hogy fogjam fel, nem érvényesek, mert csak december 31-ig voltak azok. Erre én, hogy a 2012-es évjáratosak voltak addig jók, tisztában vagyok vele, de ha őszerinte ez a jegy (2013-as) nem jó, akkor mondja meg miért. Értelmes választ nem kaptam, csak annyit, hogy volt egy ilyen céges rendelkezés.

Továbbra is próbálom megértetni vele az igazamat, de csak néz rám hülyén és hajtja, hogy fogjam fel, nem jók a jegyek és jobban járok, ha beállok a sorba és veszek idei jegyet. Beálltam. Jó hosszú sor volt. Kértem egy tömb idei jegyet, de nem voltam rest és normálisan megkérdeztem a pénztárost, hogy mondja meg, mit tudok csinálni egy egész tömb 2013-as jeggyel, ha már a "nyakamon maradt".

Erre kapásból mondta, hogy nem kell nekem új jegy, mert ezek érvényesek az idén! Bólogattam neki, hogy tudok róla én is, csakhogy itt szórakoznak velem és nem hajlandóak megengedni, hogy utazzak. (Egy másik férfit is vissza tartottak, nem tudom, ő rákérdezett-e....)

Kijött a pénztáros, hogy elmagyarázza nekik, hogy ezek a jegyek érvényesek! Persze neki is meg akarták magyarázni, hogy nem jók azok a jegyek! Egyetlen ellenőrnő volt, aki odajött (de csak már mikor a pénztáros hölgy is velem volt) és mondta nekünk, hogy azok a jegyek érvényesek és az előbb is ezt mondta a kollégájának, aki engem vissza fordított és totál hülyének nézett!

A férfi inkább "telefonált" és zavart fejet vágott, de egyikük sem kért egyszer sem elnézést! Egyedül a pénztáros hölgy, pedig ő aztán nem tehetett a dologról. Csupán fél órámat vették el, mialatt már rég a munkahelyemen lettem volna. Bárkit is akarnának megbüntetni egyes tudatlan ellenőrök, vagy nem engednék le a biztonsági őrök, ne hagyja magát, mert a hologramos csíkkal ellátott 2013-as jegyek érvényesek!

Frissítés:

A fenti esetre reagálva a BKK elismerte, hogy a levelet író utasnak volt igaza. Az ügyben az alábbi tájékoztatást küldték.

A BKV-Figyelő blogon 2014. január 2-án publikált Meddig használhatók a 2013-as jegyek? című bejegyzésére reagálva tájékoztatjuk, hogy utasunk valóban helyesen értelmezte a gyűjtőjegy felhasználhatóságának idejét, és a beléptetést végző biztonsági őr tévedett.

A félreértést valószínűleg az okozhatta, hogy a 2013 előtt vásárolt jegyekkel csakugyan 2013. december 31-ig lehetett utazni, ugyanakkor a 2013-ban eladott jegyek áruk változásáig, majd ezt követően még egy évig felhasználhatók.

A felhasználás szabályait ismertettük a biztonsági őrökkel is, ezért véleményünk szerint egyedi esetről van szó. Utasunktól ezúton is elnézést kérünk az átélt kellemetlenségért és mindent megteszünk azért, hogy a jövőben hasonló eset ne fordulhasson elő.

komment komment Címkék: ellenőr jegy jegypénztáros tavalyi jegyek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása