BKV-Figyelő

Babakocsis tortúra az elsőajtós buszon

Király Dávid

2014.02.21
16:16

Már megint a régi lemez - mondhatnánk, de úgy tűnik, hogy az elsőajtós buszok vezetői és a babakocsis anyukák együttélése még mindig hagy kívánnivalót maga után.

2014. február 19-én, délután történt meg az alábbi eset. Az óvodából jöttünk volna haza a 6 éves nagy- és a 7 hónapos kislányommal. Álltunk az Óvónő utcai buszmegállóban, több más felszállóval egyetemben. Jött egy 202E, amire felszálltunk volna.

202E_járat).JPG

Fotó: Wikipedia/Maximix90

Elől szálltak fel az utasok, én pedig a két gyerekkel a második ajtónál, gombot nyomva várakoztam. De mindhiába, ugyanis a sofőr nem nyitott ajtót. Az utasok szóltak a sofőrnek, hogy ugyan nyissa már ki az ajtót a babkocsis anyukának. Erre reagálva nagy nehezen kinyitotta, és felszálltunk.

A nagyobbik lányomat leültettem, mert rosszul érezte magát, de még le sem raktam a babakocsit, mire a sofőr a fülkeajtaját kinyitva, bunkón hátraszólt, hogy a babakocsis azonnal hozza ide jegyét vagy bérletét. Én erre mondtam a sofőrnek, hogy ne haragudjon, de a két gyereket nem fogom itt hagyni, legyen szíves idejönni megnézni a bérletet.

Nagy nehezen kikászálódott, hátrajött megnézte, majd közölte, hogy igazam van, neki is kell végül is a testmozgás. De különben is, a babakocsival is az első ajtónál kell fel- és leszállni, ugyanis onnan ezért lett kiszedve a kapaszkodó.

Beértünk Rákoskeresztúr, városközpontba, középen jelezve lett a leszállási szándék, de a sofőr nem nyitott ajtót. Elől már szálltak fel az utasok, és hiába szóltam neki, hogy legyen szíves kinyitni az ajtót, ezt nem tette meg. Így hát előre kellett mennem a két gyerekkel, és elől kellett megpróbálnunk leszállni. A sofőr a fülkéjében, az utasok már szállnak fel folyamatosan - elég nagy forgalmú megálló- ,én meg szálljak le a babakocsival az első ajtón.

Mivel ott elég szűk a hely, ezért a fogantyúnál fogva kellett letennem a babakocsit - természetesen más utas segítségével -; a helyszűke, és a terhelés miatt a babakocsi fogantyúja eltört. Ezután természetesen felírtam a rendszámot, miközben a vezető kajánul méregetett.

Hazaérés után azonnal felhívtam a BKK ügyfélszolgálatát, ahol rögzítették a panaszomat, és a kárigényemet, valamint ígéretet tettek arra, hogy 30 napon belül értesítenek.

komment komment Címkék: babakocsi elsőajtós felszállás 202E busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása