BKV-Figyelő

Ellenőrzés a lerobbant villamoson

Király Dávid

2014.02.26
13:59

Már-már provokáció a lerobbant villamoson jegyeket és bérleteket ellenőrizni, de ilyen is van. Olvasónk levele elé annyit hozzáfűznék, hogy bár a szituáció tényleg necces, az utas hangnemével nem értek egyet, ebben az esetben az ellenőr jobban kommunikált.

A következő esetet szeretném megosztani önökkel (lehet, hogy nem nagy dolog, de mindenképp sérti az igazságérzetemet). Ma reggel (február 11. - a szerk.) munkába indultam a 14-es villamossal. Ez a villamos elég hosszú útvonalat jár be, és rendszeresen, gyakran lerobban. Havonta minimum 2-3 alkalommal tapasztalom, és én csak a reggeli azonos időpontokban használom a járatot, illetve este.

14vill_bkk.jpg

Fotó: BKK

Közölte a vezető, hogy műszaki okok miatt meg kell, hogy álljon. Összesen 4 megállót ment a végállomástól. Készülnék a leszálláshoz gondolván, hogy emiatt el fogok késni a munkámból, erre látom, hogy egy ellenőrcsapat felszállt a kocsiba. Nem hittem a szememnek, de elkezdték kérni a bérleteket. Csak az én igazságérzetemet sérti ez? Mindenki szó nélkül mutatta fel a jegyeket.

Én rákérdeztem az egyiküknél, hogy "még van pofátok ilyenkor is elkérni a bérleteket? Hogy képzelitek?" Erre a nő csak annyit mondott, hogy "Uram, a munkámat végzem, és nem tegeződünk!" Ez az, ő tudja végezni a munkáját (még annyi lelkiismeret sincs benne, hogy a lerobbanó villamos miatt elkéső, ideges emberektől ne kérné el legalább).

Majdnem egy órát késtem a munkából, nem tudtam dolgozni a BKV miatt, aminek a hányásos, rozoga, életveszélyes, lassú és ritkán járó járatain utazok, havonta 10 500 forintért. Ez egy egyszerű kis eset persze, de tükrözi az egész működését: igazságtalan, becstelen, pofátlan, szemtelen, és még akár gúnyosnak is felfogható.

A baj, hogy tehetetlen vagyok, mint mindenki más is. Ha továbbvittem volna a dolgot, akkor tettlegességet kezdeményeztek volna, mint ahogy azt a videoportálokon is látni. Ha hagyja magát az ember, akkor akár megverik, ha nem hagyja, akkor börtönbe kerül.

Frissítés

A fent leírtakra reagálva a BKK szerdán az alábbi tájékoztatást küldte:

A BKV-Figyelőn megjelent Ellenőrzés a lerobbant villamoson című cikkel kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy február 11-én az említett 14-es villamoson valóban végeztek ellenőrzést kollégáink. Amint azonban a járművezető bemondta a hangosbemondóba, hogy műszaki hiba miatt nem közlekedik a szerelvény, azonnal felfüggesztették az ellenőrzést, majd az utasokkal együtt elhagyták a járművet. Természetesen műszaki hibás szerelvényeken kollégáink soha nem végeznek ellenőrzést.

komment komment Címkék: ellenőrök lerobbant 14-es villamos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása