BKV-Figyelő

A 9-es busz, amely 24-es villamossá változott

Király Dávid

2014.08.01
13:45

Baleset miatt pótlóbuszok szállították az utasokat csütörtökön egy rövid ideig a Nagyvárad tér és a Közvágóhíd között. Tamás az egyik olyan buszon utazott, amelyet hirtelen pótlásra "fogtak be" - útközben.

Reggel 8:30-kor indultunk Óbudáról egy találkozóra a barátnőmmel. Szegedre kellett leérnünk egy munkamegbeszélésre. A Harminckettesek terén találkoztunk egy másik munkatársunkkal, onnan mentünk kocsival. A 9-es busz normálisan közlekedett, egészen a Baross utca és a József körút kereszteződéséig.

9-esbusz_wiki_1.jpg

Fotó: Wikipedia

Ott a buszsofőr, körülbelül 50 méterre a megállótól bemondta, hogy "Kedves utasaink, a buszt elterelték, úgyhogy mostantól 24-es villamosként üzemelünk tovább!" Majd azonnal befordult (nem érintette a megállót) és ment a körúton tovább.

Én és több utastársam (pár másodperc teljes döbbenet után) odamentünk a sofőrhöz és megkérdeztük, hogy akkor esetleg leengedne-e minket, mert nagyon nem arra megy, mint ahová mi akarunk. A következő piros lámpánál kinyitotta az ajtókat (ekkor már minimum 500 méterre voltunk a megállótól, és nekünk még szerencsénk volt, mert nem akartunk továbbmenni).

Mielőtt leszálltunk, megkérdeztem a sofőrt, hogy ez mi volt, és azt mondta, hogy ha odaszólnak és azonnal mennie kell, nem mérlegelhet, és ez rendszeresen előfordul. Kérdeztem, hogy ki fogja visszaadni a jegyeink árá, erre azt válaszolta, hogy keressem a BKK-t (ennél pontosabbat nem tudott mondani).

Aztán persze jöttek az emberi történetek: sántító nő, aki sebkötözésre ment volna és alig tudott lépni, egy néni, aki elmondta, hogy ő így nem fog odatalálni, ahová szeretne, stb. Persze segítettünk egymásnak, ahogy tudtunk. A busz pedig továbbment, hogy 24-es villamos legyen. Én ledöbbentem, de lehet, hogy ez mindennapos történet. Folytatás várható, megpróbálom visszaszerezni a jegyünk árát!

 

komment komment Címkék: 24-es villamos villamospótló 9-es busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása