BKV-Figyelő

Mit tegyünk, ha találunk valamit a metrón?

Király Dávid

2014.09.03
15:19

Körültekintően járt el olvasónk, Tamás, aki a 3-as metró Kálvin téri állomásán talált egy női táskát. A kellemetlen helyzeteket elkerülendő nem nyúlt hozzá, inkább keresett egy biztonsági őrt. Nem sokra ment vele.

Szeretném megosztani veletek keddi történetemet. Este 19:40 környékén utaztam a hármas metrón a Határ úttól a Kálvin térig. Mikor leszálltam, észrevettem az állomás műanyag székein egy női táskát. Egy pillanatra megálltam mellette, senki nem mozdult érte, kiürült a peron.

kalvinter_wiki_1.jpg

Fotó: Wikipedia

Nagyon úgy tűnt, hogy nem egy lopás után dobták el, hanem inkább otthagyták véletlenül. Be volt húzva a cipzár, a táska sem volt gyűrött, nem úgy tűnt, mint amit áttúrtak. Átgondoltam, mit tegyek. Vagy felviszem a forgalmi ügyeletre, vagy belenézek, hátha van valamilyen személyes irat, amiből kiderül, kié.

Rájöttem, ha magammal viszem, kellemetlen helyzetbe is kerülhetek. Például épp jön érte a tulajdonosa, vagy tényleg lopott és keresik. Eszembe jutott, hogy a négyes vonalon mindig van biztonsági őr. Átmentem és az első őrhöz léptem oda. Az alábbi párbeszéd zajlott le:

Én: Elnézést! Szeretném jelezni, hogy a másik vonalon, az Újpest felé tartó oldalon van egy elhagyott női táska. Kérem szóljon a forgalmi ügyeletnek, hátha valaki keresni fogja!

Őr: De az a hármas vonal...

Én: Értem, csak nem tudom, kihez máshoz fordulhatnék ebben az ügyben. Szerintem ön kompetensebb ebben az ügyben mint én. Kérem szóljon valakinek!

Őr: Ahham, adjon egy percet! Köszönöm!

Ezzel távozott. Odament egy másik ott dolgozóhoz (szerintem ő is őr volt). Láttam, hogy beszélgetnek valamiről, majd mindketten vállat vonnak és rákönyökölnek a mozgólépcső melletti korlátra. Egyikük sem ment át megnézni, egyikük sem telefonált a forgalmi ügyeletre.

Mivel siettem, nem tudtam tovább az állomáson maradni. Csak remélni tudom, hogy a táska tulajdonosa hamar észrevette a hiányt és visszament érte. Szerintem nem lett volna túl nagy plusz feladat az őrnek átmenni messzi-messzi hármas vonal peronjára és felvinni a táskát az ügyeletre.

komment komment Címkék: metró talált tárgy biztonsági őr Kálvin tér

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása