BKV-Figyelő

Közel a megálló, mégis nagyon távol

Király Dávid

2014.09.05
14:12

Egy nehezen megközelíthető IX. kerületi villamosmegállóra hívta fel a figyelmünket olvasónk. A kérdése az, vajon átszervezéssel megoldható-e a probléma. A választ nem a BKV-Figyelőtől kapja meg, de érdemes felvetni a kérdést.

Adott a IX. kerületben a Könyves Kálmán körút és a Mester utca kereszteződése, ahol a Lurdy ház és a Praktiker van. Leírnám a múltkori esetemet, amikor gyalogosan sietve át kellett volna jutnom "A" pontból a "B"-be, azaz az OMV kút mellől a körút túloldalára, a Praktiker áruházhoz.

Lurdy-Praktiker sarok00.jpg

Éppen nagyon kellett volna sietnem, de ezt az átkelést sajnos nem sikerült gyorsan kiviteleznem. Szabályszerető ember lévén, a képen fehér vonalakkal jelölt felfestett gyalogos átkelőhelyeken tettem meg ezt az utat, mindössze 10 perc alatt.

Az 51-es villamost szerettem volna elérni, amit így nem sikerült, de szerencsére a 10 perc múlva érkező következő járatot rohanva még éppen elértem. Ha lenne egy átkelési lehetőség a piros vonalakkal jelölt részen, akkor ez a művelet kb. 1 percbe került volna.

Azt szeretném megtudni, meg lehetne-e oldani ezt a helyzetet, és átszervezve a forgalom vezérlését ebben a kereszteződésben kiépíteni egy új gyalogos átkelőhelyet a piros részre? Tudom, biztosan nem lenne könnyű (és olcsó) ezt megvalósítani, de okos közlekedésmérnököknek talán sikerülhet.

Valahogy csak be lehetne programozni a forgalomirányító jelzőlámpák automatikáját, és akkor talán legközelebb ezen a 30 méteres úton is sikerül hamarabb átszökkennem.

 

komment komment Címkék: zebra gyalogátkelő IX. kerület 51-es villamos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása