BKV-Figyelő

Jelesre vizsgáztak segítőkészségből a Kálvin téri metrósok

Király Dávid

2014.09.24
18:03

Ilyen történeteket szeretnék olvasni. Sokat. Rengeteget. Én meg nyugdíjba megyek.

Szeptember 19-én (pénteken) délelőtt 11 óra magasságában egy ismerősömmel a Kálvin téri metróállomás peronján a metróra várva meghallottuk, hogy a hangosbemondón keresztül közlik az utasokkal, hogy az egyik mozgólépcsőt leállítják, mert baleset történt.

metromozgolepcso_vagott.jpg

Illusztráció: Instagram/Hímzőráma

Jövendőbeli mentőtisztekként természetesen azonnal elindultunk a mozgólépcső irányába, amit azóta leállítottak és néhány ellenőr el is indult segíteni a mozgólépcsőn álló két idős hölgynek. Az ellenőrök - látva határozott fellépésünket - szabad utat biztosítottak számunkra, hogy odaférjünk a két potenciális sérülthöz.

A mozgólépcső újraindítása után a forgalmi iroda személyzete behívott minket az irodába, ahol a hölgyeket ülőhellyel és vízzel kínálták, az elsősegélydobozt pedig késedelem nélkül a rendelkezésünkre bocsájtották. Az egyik hölgynek az ijedtséget leszámítva nem történt baja, ő ivott egy korty vizet és távozott. A másik hölgy mindössze felszínes hámsérülést szenvedett, amit lefertőtlenítettünk.

Ezek után a forgalmi iroda személyzete felvette az ilyenkor szokásos jegyzőkönyvet, melyben minden részletet korrektül feltüntettek. Mikor a hölgy megemlítette, hogy egy kicsit megéhezett, a személyzet egyik tagja habozás nélkül átsétált a szomszédos látványpékségbe és vett neki egy pogácsát, aminek az árát a hölgytől később nem fogadta el.

Látva, hogy a sérült asszony további segélynyújtásra nem szorul, mi elhagytuk a helyszínt, őt pedig a forgalmi iroda készséges munkatársaival hagytuk, akik biztosították a hölgyet támogatásukról, legyen szó egy taxi hívásáról, egy hozzátartozó értesítéséről vagy akár a lépcsőn való felkísérésről.

Szeretném kifejezni örömömet és elismerésemet az adott napon a Kálvin téri metróállomás forgalmi irodájában szolgálatot ellátó két úrnak, akik segítőkészségből jelesre vizsgáztak.

Olvasónk leveléhez (amelyet M.-ként írt alá) annyit érdemes hozzátenni, hogy nemcsak a metrósok vizsgáztak jelesre, hanem ő és társa is. A köszönet és a dicséret őket is megilleti!

komment komment Címkék: metró baleset menő mozgólépcső mentőtiszt

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása