BKV-Figyelő

Kidekorálta a kocsit a 86-os busz

Király Dávid

2014.10.01
15:17

Az autóvezetők egy jelentős része szinte sportot űz abból, hogy az útszéli pocsolyákba belerongyolva lefröcskölje a gyalogosokat, de a buszvezetőkkel épp az a tapasztalatom, hogy nagyobb esőben lassabban hajtanak a megállókba, óvatosabban haladnak el a zebráknál. Olvasónknak nem volt ilyen szerencséje.

Napi bosszúságomat egy 86-os busz okozta. 2014. szeptember 30-án, gyönyörű őszi napsütésben autóztunk férjemmel a Margit híd budai hídfőjénél, a Fő utca irányába, amikor a 86-os busz nagy sebességgel a szélső sávból – mi két sávval mellette haladtunk – telibe fröcskölte az autónkat valami cementes, homokos szutykos lével.

autó 005 (1).jpg

 A kocsi jobb oldalát tisztességesen “kidekorálta”. Eszembe jutott, hogy ha netalán nyitott járművel utazunk, nemcsak az autónk, de mi is kaptunk volna a szutykos léből. Amikor ezt próbáltam jelezni a sofőrnek, az obszcén mutogatással válaszolt. (Mutogatással próbáltam jelezni, hogy mit művelt az autónkkal.)

Megjegyzem, ha lassabban ment volna, nem kapom ezt az áldást két sávval arrébb. Üzenem a sofőrnek, hogy tartozik egy kocsimosással. A busz rendszáma FKU-901, az eset 2014. szeptember 30-án, délelőtt 11 óra 10 perc körül történt a 86-os busz vonalán.

Ezen kívül a BKV/BKK nem ad lehetőséget arra, hogy bármilyen panasszal élhessen az az állampolgár, akinek problémája adódik velük szemben, az ügyfélszolgálati telefonszámon hangpostafiók jelentkezik. (Érdemesebb írásban panaszt tenni a bkk@bkk.hu címen - a szerk.)

 

komment komment Címkék: szennyezés autós 86-os busz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása