BKV-Figyelő

Utólagosan bemutatható bérlet? A frászt!

BKV figyelő.hu

2008.05.17
17:31

Alig telt el egy hét, hogy az új bérletrendszerrel kapcsolatban hiányosságokat véltem felfedezni. Íme itt az első, és valószínűleg nem az utolsó hasonló jellegű történet:
Tisztelt BKV-figyelő!

A mai napon elhatároztam, hogy bliccelni nem is, de kedvesen sem fogok innentől a BKV-hoz állni. Történet Velem az eset, hogy pont egy hete (május 8-án reggel 7 órakkor) fölfelé jövet a Keletinél megállított az ellenőr (tudom ilyenkor utólag már Én is okosabb vagyok hogy fölöslegesen álltam meg, adtam oda az irataimat, de hát reggel volt az embernek nem mindig ugyan úgy fog az agya).

Tehát odaadtam neki az irataimat, az érvényes bérletemet, ami aznaptól volt érvényes csak diákom otthon maradt. Jó hát jött a szokásos duma ez így nem érvényes stb. Hát belementem, hogy adja a csekket és bemutatom 8 naptári (!) napon belül /amivel nem tudok egyet érteni, mert ha karácsonykor történik az eset, akkor mi van?! Akkor kimarad 3-4nap és így jártam, vagy akkor is dolgoznak?!/. Így is történt, a mai napon megjelentem az irodában ahol egy igen "kedves" hölgy fogadott, hogy adjam a csekket, személyit haladjunk már. Odaadtam neki a csekket és mivel a bérletem május 8-tól volt érvényes így elkérte az előzőt is. Kérdőre vontam mire felkéri el mikor aznap csak a diák miatt lettem megbüntetve. Erre van egy olyan része a csekknek ahol le van írva hogy:

A kormányrendelet január 1-jétől úgy rendelte hogy a büntetés napja előtti bérletet is be kell mutatni (nem szó szerint ez állt benne csak a lényeget írtam). Megkérdeztem a hölgyet mire fel erre azt hangoztatta a kormányrendelet így rendelte.. 12.000 Ft-t fizessem be 30napon belül, ha pedig nem tetszik 20méterre a panasz iroda. Kérdeztem újra teljesen normálisan, hogy esetleg nem lehetne e elintézni, ugyanis nem pesti vagyok, ma telik le a 8nap, nem tudok már visszajönni vele a mai napon a bérlettel. Ő pedig csak a kormányrendeletet és a 12.000 Ft-ot hajtogatta, aminek a vége már elég csúnya lett a részéről. Hát ráhagytam és átmentem a panasz irodába ahol szintén ugyan ezt hajtogatták nem érdekli őket hol lakom fizessem be a 12 ezret vagy pedig küldik a többit.

És akkor kérdeztem, de ha nem tudom bemutatni az előző napi bérletemet, mert május 4-ig volt érvényes, én pedig legközelebb csak 8-ikán jöttem fel pestre, ezért úgy láttam jónak ha aznaptól kérem a bérletet, erre azt a választ kaptam hogy nem vagyok jogosult a kedvezményre, illetve nem vagyok rendszeres bérlet vásárló mert nem veszem meg minden napra. Jó hát gondoltam magamban így jártam, szerencsére a 12ezer nem vág földhöz. Találkoztam ismerőssel akinél szerencsére volt egy használt bérlet, amire diákigazolvány szám sem volt írva.

 Hát visszafáradtunk az irodába, ahol még mindig a hölgy ült és éppen egy előttem lévő lányt és srácot ugyan azzal a stílussal cseszett le mint engem. Aztán meglátott engem és mondta bezárja a kasszát mert elmegy cigizni. Hát jó átmentem egy másik kasszához aztán hallom kintről a cigiző hölgyet hogy engem illetve igen csinos ismerősömet szidja. A biztonsági őr a Velem lévő leányzót igen látványosan végig mérte, amivel nem lenne gond, ha nem tenne egy igen hangos megjegyzést: "Igen csinoska leányzó.. hm..."

Most kérdezem ez benne van a munkaköri leírásban a BKV-nál hogy dicsérjük meg a csinosabb hölgyeket? Mert nem egy írásban láttam hogy ellenőrtől kezdve, buszsofőrig beszólogattak. Végül bemutattam egy másik ablaknál a bérletemet, aztán kifelé menet megmutattam a hölgynek a papírt hogy köszönöm azért a kedvességet sikerült elintézni végül. Ha szemmel ölni lehetne most nem írnék ide :) Kérdésem pedig ha mindig mondja a BKV hogy a kormány nem segítő őket, így úgy pénzhiányban vannak ezért olyan a BKV amilyen, akkor ilyenkor ők miért segítik a kormányt?! Ilyenkor miért nem fognak össze az utazókkal?! A másik pedig hogy miért ilyen bunkó az összes BKV-s dolgozó?

Én sem nagy kedvel megyek be reggel 8:30-ra és végzem este 6 óra felé a suliban, de attól még az ellenőrökkel, másokkal tudod normális viselkedést mutatni. Tudom a fentebb leírtakban hibás vagyok Én is miért nem volt nálam a diák, miért álltam meg és adtam oda az irataimat, de szerintem én felmentem és be akartam mutatni a diákomat, amire igen bunkó viselkedés és kormányrendelet volt a válasz :). Lelkileg igen össze vagyok törve, pár napig nehézkes lesz az alvás, illetve félve fogok innentől közlekedni a BKV járataival, és viselkedni az ellenőreivel ;)

U.i.: Elnézést a helyesírási hibákért :)

Üdvözlettel: Tamás

komment komment Címkék: budapest bkv iroda bérlet észrevétel akácfa utca

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása