BKV-Figyelő

Vizsgázott a villamospótló (2V)

BKV figyelő.hu

2007.06.27
15:47

Kaptunk pár e-mailt a napokban a 2-es villamos pótlásról. Valakinek tetszett, valakinek nem. Elmentünk ma, és leteszteltük Mi is. Sőt, még sétáltunk is! Olvass tovább


Ismét egy délelőtti tesztelésen vagyunk túl, most azonban az idő nem is lényeg. Arra voltunk kíváncsiak, hogy melyik megoldás a jobb? Sétálni a Czuczor utca és a Havas utca között, vagy villamospótlóra szállni és elmenni a Boráros tértől a Március 15. térig? Nem találjátok ki… A Sétálás jobban megéri.

Jászai Mari tér (10:06): Délelőtti időpont, nem számítottunk nagy tömegre, nem is volt. A villamos csak kongott az ürességtől, volt ülőhely is, dögivel.

Szalay utca (10:08): Annak ellenére, hogy fél percig álltunk, mert egy autó rálógott a sínre, menetrend szerint érkeztünk a megállóba. Felszállók és leszállók száma is csekély.

Kossuth tér (10:09); Roosevelt tér (10:13); Eötvös tér (10:14); Vigadó tér (10:15)

Március 15. tér (10:16): Itt villamospótlóra szálltunk. Egy ideig kerestem, hol lehet a megállója a pótlóbusznak, de utána hamar észrevettem. Közvetlenül a sin mellet van, 10 métert nem kell sétálni. Egyetlen probléma, hogy nem volt nagy betűkkel kiírva de megtaláltam! (Pótlóbuszból minden hétköznap 5:41 és 21:01 között 2 járat indul egyszerre, az utasok kényelmét szolgálva.) 10:18-kor jött az első villamospótló járat amelyre fel is szálltam.

Havas utca (10:19); Fővám tér (10:21); Czuczor utca (10:22); Zsil utca (10:24)

Boráros tér (10:26): A bent álló villamos épp akkor indult, mikor mi leszálltunk a pótlóbuszról. Futva sem értük volna el. A busz megállójától a villamos megállójáig kb. 20 métert kell sétálni, ami teljesen elfogadható. A pótlóbusz ugyan ott áll meg, ahonnan az ellenkező irányba indul. 10:32-kor megérkezett a villamos erre szálltam fel.

Haller utca (10:35); Millenniumi Kulturális Központ (10:37); Közvágóhíd, végállomás (10:38).

 

Így tehát 32 perc alatt értünk el a Jászai Mari térről a Közvágóhídig, mely 11percel több, mint a rendes menetidő. Ez teljesen elfogadható!

Annak, aki nem szeretne a buszon zötykölődni, esetleg nincs kedve 2 szer átszállni, annak javasoljuk, hogy a villamossal a végállomásig (Havas illetve Czuczor utca) utazzon. Mi a Czuczor utcánál szálltunk le, és teljesen szabályosan (zöld lámpa, zebra, stb.) közepes tempóban dúrván 7 perc alatt jutottunk el a Havas utcai megállóba. Így 2-3 perccel javítható a menetidő, és nem kell annyiszor átszállni.


A villamospótlás rendesen meg lett szervezni, szépen ki lettek építve a végállomások, még a mozgássérültekre is gondoltak. Az utas tájékoztatást megfelelőnek tartom, a villamoson is mindig bemondták, hogy hol lehet átszállni a pótlóbuszra, valamint azt is, hogy merre a legcélszerűbb közlekedni. A pótlóbuszok megállóhelyei könnyen megtalálhatóak, közvetlenül a villamosmegállók mellet vannak.


Várjuk az észrevételeket, tapasztalatokat a villamospótlással kapcsolatban a bkvfigyelo@index.hu címre. Fényképed vagy videód van? Küld el azt is! Szeretettel várjuk!


komment komment Címkék: budapest bkv pótlás v2

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása