BKV-Figyelő

Volvo kijelzők

BKV figyelő.hu

2007.08.01
14:50

Kedves Figyelő!
 
Ma reggel a metrópótlón utazva arra lettem figyelmes, hogy az előttünk haladó M2-es busz hátsó külső kijelzője (amelyiken a járatszám szerepel) szemlátomást bekrepált, és a zöld M2 felirat körül foltokban sárgán (!) világítottak a pixelek.
Ezzel kapcsolatban két felvetésem van:
A kép illusztráció
 
1.) Ezek a járművek 1-2-3 évesek maximum. Az előttünk haladó Volvón zöld korlátok voltak, így maximum 2 éves lehet. Nos, ha ennyi idő után ezen is tönkremennek a kijelzők, akkor szumma szummárum semmivel sem jobbak, mint a gyűlölt fokgyemek az Ikarusokon.
Még fél év, és ezeken is "GDSGxyxyzGSD 536546zhi" lesz olvasható?
 
2.) Ha a külső kijelzők képesek narancssárga színt is megjeleníteni, felmerül a kérdés: az időszakonként vagy rendszersen volvókkal kiszolgált piros vonalakon (pl 132gy, 130gy) miért nem ezzel a színnel jelenik meg a járatszám körüli keret a kijelzőkön? Ha valaki nem jártas a helyi közlekedésben, szerintem simán megeshet, hogy a szám körüli zöld színű keretből nem jön rá, hogy az a piros járat.
Egyébként a kósza hibás pixelekből arra következtetek, hogy nem egyedi eset az amortizálódó volvo kijelző.
 
 
Bónusz:
Jól emlékszem, hogy senki nem jelezte előzetesen, hogy mától építik az Örs vezér téri aluljáró metró felőli lépcsőjét? Számomra ez ma reggel derült ki - át kell caplatni az Árkád felőli oldalra, és ott kell lemenni az aluljáróba hogy az ember átjusson a metrópótlóhoz.
 
Üdv: P.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása