BKV-Figyelő

Gyors IQ teszt

BKV figyelő.hu

2007.08.10
07:10

Már látom magam előtt, hogy a kommentek fele arról fog szólni, hogy megint a kedves utasnak nem volt jegye se bérlete és még Ő panaszkodik. Nem az ellenőr hozzáállásával volt a probléma, nem a jegyellenőrzés menetével, csapán azzal, hogy az ellenőr nem volt vele tisztában, hogy Komárom Magyarország területén van. Olvassátok el, megéri.

Kedves BKV figyelő.

Nekem is van egy történetem,nálam egy BKV ellenőr váltotta ki a "minnnyá magam alá hugyozok" érzést. Vizsgaidőszak utolsó napjaiban füzetemet lázasan olvasgatva tartottam 49-esemmel délután a Fővám tér fele a Kosztolányiról. Teljesen belemélyedtem az anyagba,s eszembe se jutott,hogy szégyenszemre a heti2re csökkent BKV-ra szállás miatt nem vettem a hónapban bérletet, és lyukasztani sem lyukasztottam(pedig a táskám zsebében mindig lapul egy vonaljegy)...Egyszer csak egy roma emberke toppan elém, s szól a szignál "jegyeket bérleteket" .Első ijedtségemen túllépve próbáltam felmérni,hogy ő tényleg ellenőr-e vagy csak nagyon vicces kedvében van. Összevont szemöldökét konstatálva heves "keresésbe" kezdtem, hogy hihetően előadhassam neki a "otthon hagytam a bérletem,írjon csekket,befizetem a 750-et" sztorit. Némi kotorászás után elkezdtem mesélni hogy nincs itt a bérletem,sőt személyes irat sincs nálam (ami igaz volt, mert otthon hagytam balga mód,hisz az index is elég a vizsgán,az meg ott volt a tanszéknél),de bizisten van nekem bérletem. Kételkedő fejet vág, kéri, hogy kotorásszak azért még. Mindhiába,mondom nincs itt semmi. Jó,megkért,hogy akkor kezdjem mondani a személyes adataimat, ő megírja a büntit. Mondom nevem, és lakcímem (nagy káromra az igazit ).

-X.Y., 2900, Komárom...
-Hogy mondta? Megismételtem. A villamos épp megállt. Szálljunk le- mondja. Megáll bennem az ütő, leszállunk.

-Maga tényleg Komáromban lakik?

-Igen,tényleg- mondom neki, s végig fut az agyamon,hogy 750 Ft-os bérletbemutatásos dolog csak Pestiekre vonatkozna,vagy mi a baja?

-Akkor ez nemzetközi ügy, hívom a rendőrséget! Hirtelen nem tudtam hogy sírjak-e vagy nevessek...Ő nekiállt tárcsázni.Már láttam lelki szemeim előtt, ahogy lekésem az utolsó vizsgalehetőséget az oly' imádott tantárgyból, csak mert az agyoniskolázott hapi nem tudja,hogy Komárom magyar földön van...(Híres Komárom...) Utolsó lélekjelenlétemmel megpróbáltam vázolni neki a topográfiát.

-Komárom az magyar föld, a mellette elhelyezkedő Komárno van Szlovákia területén.

-Lenyomta a ,már füléhez tartott telefont.

-Biztos ebben?

-Igen,ott lakom,csak tudom...Magyar vagyok,Komárom magyar város.a Duna választja el őket.

-Azért felhívom a központot hogy megerősítsék....

Erre már muszáj volt elmosolyodnom.

-MAGYAR város Komárom - nyomatékosítom neki még egyszer ,utoljára .

Letette a telefont, és otthagyott. Felszállt a következő villamosra. Én inkább a pótló busszal mentem tovább...Tényleg blicceltem, de ez nem mentség az ő hiányosságaira.

Hogy milyen agyoniskolázott emberek dolgoznak a BKV-nál...hihetetlen...Jobban megizzasztott,mint a vizsga...

üdv:kiskicsicsiga

komment komment Címkék: budapest bkv villamos ellenőr észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása