BKV-Figyelő

Középső ujját mutatja a nagyságos asszony

BKV figyelő.hu

2007.08.24
02:45

Rossz napja lehetett tegnap a Blaha Lujza téri Metró pénztárban üldögélő szőke, szemüveges 50 év körüli nagyságos asszonynak. Dolgoznia kellett.

Mivel a mozgólépcső tetején hajléktalanokra hajazó BKV-ellenőrök (?) serénykedtek, a nép beállt a pénztárhoz. A pénztáros hölgy szerencsétlenségére sok olasz igyekezett a Puskás-stadionba a Magyarország-Olaszország meccsre. A jelenetet sokáig nem felejtem el, az olasz fiatalember és a teljesen műveletlen, idegen nyelvet nem beszélő pénztáros között:

Olasz: 1 jegyet kérek - mondja előbb olaszul, majd angolul

Pénztáros: 1 mi? Már emelt hangon üvölt! Miért nem tudja pontosan megmondani, hogy mit akar...

(olasz emberünk hüledezve néz, nem tudja mi történik)

Én: Hölgyem, ne haragudjon, 1 jegyet kért a fiatalember. Miért tetszik ordítani?

Pénztáros: Maga meg mit szól bele? Azért ordítok, mert elegem van ebből a sok emberből, aki nem tudja mit akar. Mutatja itt nekem, hogy egyet kér. Mi egyet? Mit tudjam én? (Majd nemes egyszerűséggel kezének középső ujját az ismert nemzetközi jelzéssel a döbbent itáliainak mutatja, hogy az tudja, merre hány méter.)

Az olasz fiú rám néz, én pedig szégyellem magam. Európai Uniós ország, 2007. Norvégiában még a takarítónők is kenik-vágják az angolt, nálunk meg munkaundorban szenvedő, bunkó pénztárosok állítanak ki Magyarországról szánalmas bizonyítványt.

(Történt mindez 2007. augusztus 22. szerda, 17.50 Budapest, Blaha Lujza tér, a mozgólépcsőtől balra eső egyetlen nyitva tartó pénztárban. Az egész cég szégyellheti magát.)

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása