BKV-Figyelő

Villamos gázolás, odacsukott kismama

BKV figyelő.hu

2007.08.28
17:50

2007.05.31-én este kilenc körül felháborító esetnek voltam szemtanúja. A XIV. kerület Szugló u. és a Bosnyák tér között a 3-as villamos vezetője elgázolt egy embert, aki a sínek között kelt át. Nem értem, hogy hogyan.

Egy közlekedési lámpa miatt álldigállt, utána is csak lépésben haladt, mivel már épp megállóba érkezett, lámpái nagy területet világítottak meg. Tény, hogy kereshetett volna az ürge egy gyalogos-átkelőhelyet, de az egész úgy zajlott le, mintha a villamos tudatosan nekiment volna. Mégis, a legszörnyűbb az volt, hogy a sofőr ki se szállt a villamosból, hanem ahogy az emberke lepattant az elülső ütközőről, és oldalra esett, a sofőr szívbaj nélkül továbbment, cserbenhagyva a sérültet anélkül, hogy mentőket hívott volna.

Ez emberi kötelesség, nem beszélve a munkaköri kötelességeiről. Szerencsére a balesetesek és a rendőrök a helyszínen lévő autósok bejelentésére hamar kiérkeztek, leállították a villamosforgalmat, és elfogták az ominózus villamost sofőrjével együtt. Nem tudom mit gondolt, hogy hová menekülhet, ráadásul utasokkal együtt? Azóta se hallok semmit arról, hogy milyen következménye lett ennek az ügynek. Mert ezt már nem lehet azzal magyarázni, hogy jajhátmiisemberekvagyunk.

Üdv, Bejjja
Tisztelt BKV Figyelő!

Rózsa utcai megálló, 244-es busz, 2007. 08. 23. 17.10. A sofőr a megállóban odazárt egy leszálló kismamát a kengurujában levő újszülöttel és el akart indulni (a busz már megmoccant).

Az utasok üvöltöttek, hogy el ne induljon, erre kinyitotta az ajtót, majd kb. 1 mp után ismét becsukta és ismét odacsípte a kismamát és persze megint el akart indulni. Még nagyobb üvöltés ismételt ajtónyitás és a kismama az újszülöttjével szerencsésen megmenekült.

Üdvözlettel: KA.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása