BKV-Figyelő

Igénytelen utasok

BKV figyelő.hu

2008.05.19
14:58

Sok féle utasról írtunk már. Bemutattuk nektek a villamoson dohányzó és a szemtelen bliccelő utast is. Itt a nyár, jön a meleg, és sajnos ezzel együtt jönnek a büdös nyári utazások is, ebbe tekinthettem bele tegnap, azaz vasárnap a 7-es buszon és a 23-as busz Szabadkai úti megállójában. A gyengébb gyomrú olvasók figyelmét felhívom, hogy gusztustalan képek, gusztustalan magyarázatok találhatók ebben a postban.

Történt ugyanis, hogy Albertfalváról a Móriczra vitt az utam. Villamos helyett a 7-es buszt választottam, mert gyorsabb, és siettem. Az első ajtónál szálltam fel, ahol az első egyes ülésben már egy kedves utas aszalódott a melegben, a napon. Szaga egészen a csuklóig elért, menekültem a szag elől, ezért a hátsó 4-es ülésbe ültem le. Miután leültem megpróbáltam kinézni az ablakon, és az alábbi (már lassan megszokott) kép fogadott:





Aki nem ismerné fel, ez egy szép nagy zsírfolt. Sajnos még mindig nem tartják fontosnak egyesek, hogy tisztálkodjanak, és hogy megmossák a hajukat. Ami a legszörnyűbb az, hogy a hajukban lévő zsírt még az ablakon is szétkenik. A második képen az utolsó ajtó melletti üvegtábla látható.

A második élményem este volt, amikor a címben szereplő 23-as buszt vártam. Jóval az indulási idő előtt kiértem, mert vasárnap szeretnek hamarabb elmenni ezek a buszok. Hát nem így lett. A busz a 13 perces menetidő alatt 15 perc késést szedett fel (azaz a menetidőt megduplázta). Mikor már láttam, hogy a busz nem fog megérkezni, gondoltam leülök a pavilonba, ahol pedig ez a kép fogadott:



Aki ezt sem ismerné fel: ez a Gyros egy nem elterjedt formája. A kedves utas biztos sokat piált, mert a Gyros szabályos patakot alkotott még a Soroksári úton is.

komment komment Címkék: budapest bkv busz 23 as megálló 7 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása