BKV-Figyelő

Figyelmeztették a BKV-t az ellenőrök miatt

BKV figyelő.hu

2008.07.04
19:26

Figyelmeztette a BKV-t Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes, mert több bejelentést kaptak, hogy az ellenőrök agresszívan viselkedtek utasokkal, például megütötték őket, főleg éjszakai járatokon. Több száz ilyen panasz van.

Két hónapja egy mozgássérült fiatalember mesélte el a Tényeknek, hogy nem hitték el neki, hogy nincs karja, papírt kértek tőle. A szóvivő akkor azt mondta, hogy az ellenőröknek papír nélkül nem kell tudniuk ezt eldönteni.

Négyszáz BKV-ellenőr van Budapesten. Egy internetes oldalnak /:)/ hetente 15-20-an írnak arról, hogy megütötték. rángatták őket. Egy férfi például fotót tett fel a karjáról, azt írja az éjszakai hetes buszon egy ellenőr ütötte meg. Van, aki arról számol be, hogy lelökték az éjszakai buszról, egy hónapja hat biztonsági őrt függesztettek fel, mert utasokkal verekedtek.

 



Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes azt mondta a Tényeknek, hogy éppen az ilyen esetek miatt figyelmeztették a BKV-vezetőségét, hogy mindent vizsgáljanak ki, és, ha valakit felelősnek találnak, bocsássák el.

Májusig 400 ilyen panasz érkezett. A BKV-nál azt mondják, hogy tíz panaszosból kilenc bliccelő, ennek ellenére az összes bejelentést vizsgálják.

TV2 – Tények

(Ha nem indulna el a cikkben lévő videó, kattints ide!)

komment komment Címkék: budapest cikk tv2 bkv videó tények bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása