BKV-Figyelő

Majdnem duplázódott a menetidő

BKV figyelő.hu

2008.07.21
09:09

Tisztelt BKV!

Mottó: "A városi közlekedés sajátosságai miatt menetrendi eltérések előfordulhatnak.". Ott indult az egész, hogy miért kell nekem igazodni a hivatalos BKV menetrendhez...

A 66-os busz volt ma utam az első etapjának szállítóeszköze, menetrend szerint 15.41-kor ér Pesterzsébet Városközponthoz, nyargaltam is melegben, dehát mégis az orrom előtt húzott el a Baross utca felé zöldcsíkos orrú Ikarus. 15.37-kor. 4 perccel korábban, mint kellene. Várom a következőt, az is korábban jön, persze ez már annyira nem idegesít. Engem. Másokat persze majd lehet, én együttérzek.

A Nagykőrösi útnál lepattanok, átzebrázok a Határ úton. A 3-as villamos megállójában korrektnek tűnő tájékoztatás vár: a 3-as villamos két részletben közlekedik, pár megállónyi utat villamospótló busszal kell megtenni. És még be is mondja a hangosbeszélő. Korretnek tűnő, mert mivel életemben talán most vagyok errefelé ötödször, fogalmam sincs, hol van az Aszódi utca, ahonnan a villamospótló indul. Egy kedves kisasszonyt kérdezgetek, ő se tud nagyon sokat, lévén nem budapesti, de van térképe, úgyhogy együtt megtaláljuk az utcát, gyanítom azért az Aszód utca, hogy valahol meg tudjon fordulni a busz. A kedves kisasszony reggel "errefelé" már utazott ezen a viszonylaton, gyakorlatilag gond nélkül. Na, hát megy ez mint a karikacsapás.

Majdnem, mert most 4 percet késik a villamos a menetrendhez képest, de ezt igazából nem is sérelmezem, mert biztos a szokatlan visszafordító miatt, és egyébként is, négy perc pluszban most nem annyira zavar, mint az előbb mínuszban. Az Ecseri úti metróállomásnál ott vár a pótlóbusz, a kb. 30 utas - nyilván szabálytalanul - átküzdi magát az Ecseri út szombat délután szerencsére gyér forgalmán, mert ideiglenesen kijelölt gyalogátkelőhely az nincs. A sofőr azonnal indít, szinte időveszteség nélkül robogunk tovább, érezhető különbség csak a gyorsulásban van. Tényleg megy ez. A Mázsa térre érkezés viszont meghozza az igazi keserű pirulát a kora délutáni melegbe. Miközben a busz keresi az utat az ideiglenes megállójába, tisztán látható minden utas számára, hogy a villamos, amivel - gondolnánk jogosan - utunkat folytatni fogjuk, komótosan elhagyja a megállót. Miközben utastársaimmal cammogunk a betoncsíkon, még látjuk, hogy megáll a vasúti felüljáró előtt. Természetesen nem azért, hogy esetleg felvegye a frissen érkezett továbbutazni vágyó embereket, hanem mert pirosat kap. Hosszasan szemléljük még a hátulját, mi, akik már a megállóban állunk, majd kifordul a Kőbányai útra.

Ha minden a hivatalos menetrend szerint zajlott volna, természetesen elérem a 66-os buszt, ahhoz pont csatlakozik a 3-as villamos, az út éppen 40 percig tart az Őrs vezér teréig. Ha nagyvonalúan hozzáadok tíz percet - a'la szokatlan villamosfordítás, pótlóbusz -, akkor 50 perc. Ezzel szemben ez a mai elért eredmény: 70 perc.

Miért?

Tisztelettel várom válaszukat.

komment komment Címkék: budapest bkv villamos utas panasz észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása