BKV-Figyelő

Eladta a tartozását a testvérének

BKV figyelő.hu

2008.12.06
09:50

Gondoltál már arra, hogy a kamu BKV büntetéseidet eladd egy közeli, külföldi rokonodnak? Olvasónk gondolt rá, és meg is tette. Egy jelképes összegért cserébe olasz nővérére hagyta az összes tartozását, akin a BKV valószínűleg nem fogja behajtani, az egyébként fiktív büntetéseket:

Kedves BKV-figyelő!

Barátaimmal kocsmázni voltam a hét elején, ahol a szokásos témák mellett (pia, nők, foci) a net, és azon belül a BKV-figyelő is előkerült. A 7 fős asztaltársaságból 6 ember ismerte a blogot (a 7. is hallott már róla, csak nem követi), így mindenki ismerte a fontosabb postokat, és a menő témákat. Így jutottunk el a BKV ügyvédjéig, és a kamu büntetésekig, amibe Zoli barátom is belekóstolt. (Nem Zoli, de az egyszerűség kedvéért hívjuk így)

A BKV ügyvédje küldött neki ugyanis egy csekket, amiben 15 napon belül közel fél millió forint befizetését kéri, sárga csekken (nem vicc). Valamikor 2005-ben ugyanis az ügyvéd szerint ennyit bliccelt össze a pesti metróvonalakon. A levél szerint a büntetések egy részében az adatait bediktálta, de többször mutatott fel személyi igazolványt is.

A probléma ezzel annyi, hogy Zolinak az összes bérlete megvan 2003-tól napjainkig, mert mindet eltette, épp az ilyen esetekre. Szép, kitöltött bérletek a hozzájuk tartozó bérletigazolvánnyal. De akkor mi ez a büntetés?

A bemondásos büntetéseket a magyar jogszabályokat figyelve, nem is kell komolyan venni, nagyot kell röhögni rajtuk és kidobni. Semmit nem bizonyít azon semmit, így ilyenekkel a BKV és annak ügyvédje hiába is szaladgál a bíróságra, sokra nem megy vele. Főleg ha kamu, és van bérlete az utasnak…

A személyis büntetés kicsit nehezebb eset. Ott már van a BKV-nál olyan személyes adat, amit nehezen szerez meg (kivétel, ha eddig nem voltál benne a rendszerbe, onnantól indul a sorozatgyártás), bár mint a mellékelt ábra mutatja, már a személyi felmutatása sem biztosíték semmire, ugyanis Zolinak nem hogy bérlete volt, és meg sem büntették, még az alapszabályt is ismeri: Személyes iratot csak rendőrnek mutatunk. Így lehetetlen, hogy az Ő személyiét felmutatta az ellenőröknek, ezzel kiadva a személyes adatait. De akkor hogy került oda? Hogy került bele a rendszerbe? Ezek a kérdések.

A csattanó ez után következett. Zoli testvére Olaszországban él, már vagy 5 éve. Zoli kitalálta, hogy ha a BKV a büntetését továbbadta egy ügyvédnek, az összes személyes adatával együtt, akkor ő a tartozását adja el a nővérének egy jelképes összegért, amiről átvételi elismervényt is írnak, így a testvére írásba adja, hogy a tartozásokat átvállalja. Kíváncsi leszek, hogy a Kováts és a behajtók kimennek-e ennyi pénzért az olaszokhoz :)

Az ötlet egyébként nem saját volt, valamelyik reggeli rádiós műsorban hallotta még évekkel ezelőtt, innen jött az ötlet.

komment komment Címkék: budapest bkv büntetés utas bérlet észrevétel kováts

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása