BKV-Figyelő

BKV: Jogosan bántalmazták az utast a biztonsági őrök

BKV figyelő.hu

2009.03.14
11:30

Múlthét pénteki „Lerugdosták a HÉV-ről az utast a BKV katonái” című bejegyzésemre a BKV tegnap reagált. Válaszukból kiderül, hogy az utas nem akart leszállni a HÉV-ről, ez indokolta az utas megrugdosását és lerúgását a szerelvényről. A részeg utas nem érezte jogosnak a bánásmódot, a megállóban próbálta megvédeni magát, megtámadta a biztonságiakat, akik gázspary-t alkalmaztak ellene. Mindenki döntse el maga, kinek ad igazat...

Tisztelt Gál Mihály!

A BKV-figyelő blog 2009. március 6-ai, „Lerugdosták a HÉV-ről az utast a BKV katonái” c. bejegyzésben leírtakkal kapcsolatban Társaságunk álláspontját az alábbiakban olvashatja:

A Biztonsági Szolgálat Pomáz állomáson a HÉV kocsiba felszállva tapasztalta, hogy egy szennyezett ruházatú, kellemetlen szagú férfi utas az ülésre tett lábbal alszik.

Tekintettel, arra, hogy az utazási feltételeket többszörösen is megszegte (pl. nem volt érvényes jegye vagy bérlete), felébresztették és felszólították, hogy az utasok zavarása, az utazási feltételeknek nem megfelelő állapota és viselkedése miatt a következő állomáson le kell szállnia.

A következő megállóhelyen - Szent István-telepen – utasunk nem akart leszállni, ezért közölték vele, hogy kénytelenek – testi erő alkalmazásával őt leszállítani. Ezt követően - a törvényi előírásoknak megfelelően – arányos testi erő alkalmazásával, de bántalmazás nélkül leszállították őt a peronra.

Miután a megállóhely peronján utasunkat elengedték, az ittas férfi többször az őrökre támad, kabátját ledobva meg akarta őket ütni. Miközben hárították az őrök a támadást, többször kérték, hogy hagyja abba agresszív viselkedését, de ez nem járt sikerrel. Így az egyik őr önvédelmi eszközt - egy a megengedett szabványnál kisebb hatású gázspray-t - volt kénytelen alkalmazni a további dulakodás elkerülése érdekében. Az esetet követően az őrök azonnal mentőt hívtak és rendőri intézkedést is kértek.

Az utas az intézkedő rendőrökkel szemben is rendkívül agresszíven viselkedett, így kénytelenek voltak őt megbilincselt állapotban elvezetni.

Kérjük a reagálásunkat a BKV-figyelő blogban tüntesse fel!

Üdvözlettel: BKV Zrt.

 

komment komment Címkék: budapest bkv részeg hév verés utas panasz válasz biztonsági jegy észrevétel bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása