BKV-Figyelő

Diáktolmácsok az ellenőrök mellett

BKV figyelő.hu

2009.07.05
11:20

Tavaly nyáron is sokan jeleztétek, hogy a BKV ellenőrei mellett felbukkantak tolmácsok is. Őket a cég azért helyezte az ellenőrök mellé, hogy a turistákkal szót értsenek. Ez, ha úgy nézzük egy jó lépés, hisz sokat segíthetnek, a kérdés csak az, hogy nem lenne-e olcsóbb az ellenőröket angolul megtanítani, mint még egy embert alkalmazni?

Szia!

Tegnap a 4-6-oson utazva odalépett hozzám az ellenőr. Miután mindent rendben talált, és tovább ment, akkor vettem észre, hogy nincs egyedül: egy fiatal lány társaságában végezte munkáját, akin csak egy BKV-logós kitűző volt, amin a neve alatt a DIÁKTOLMÁCS felirat volt olvasható. Jegyeket nem kért senkitől, gondolom csak az a dolga, hogy külföldiek esetén fordítson az ellenőrnek.

Végre valami apróság a BKV részéről, ami figyelembe veszi a főleg nyáron jellemző turista utasokat!

Pont az imént olvastam a tervezetet is, az is nagyon jól hangzik.

Üdv, TG

komment komment Címkék: budapest bkv ellenőr utas bérlet turista jegy észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása