BKV-Figyelő

Miért kötekednek a fizető utasokkal?

BKV figyelő.hu

2009.07.12
11:00

Sosem fogom megérteni, hogy a metró bejáratánál álló őrök miért kötekednek, főleg a fizető utasokkal. Olvasónk az Örs vezér terén próbált meg bejutni a metróhoz, ám a biztonsági őrök annyira szorosan álltak egymás mellett, hogy nem lehetett mellettük elférni. Hiába mutatta a bérletét, nem álltak odébb. Kicsit meglökte őket, amikor elment mellettük (nem fért el) ezután lekurvázták. Az utas levele:

Tisztelt BKV!

23 éve utazom az Önök közlekedési vállalatával (14 évig vidéken éltem) és MINDEN hónapban megvásárolom a bérletet. Nem a munkahelyem fizeti, saját pénzből.

Másfél hónapja az Örs vezér térről járok munkába a 2-es metró vonalán. Eddig is rendkívül zavaró volt, hogy az ellenőrök úgy állnak a jegykezelőknél, hogy aki szeretné is alig tudja kezelni a jegyét, mert ebben akadályozzák, aki pedig a FELMUTATOTT bérlettel haladna, azt sem engedik át zavartalanul.

A mai nap azonban kiverte a biztosítékot. Reggel a felmutatott bérletemmel szerettem volna belépni a metró területére és kénytelen voltam a két, kb. 40 cm-re álló ellenőr és 'biztonsági' ember között áthaladni. Nyílván ez nem ment akadály nélkül. Mire a biztonsági őr utánam szólt: "Gyere nekem, te kurva". Azt gondolom, még ha fel is löktem volna, ez a hangnem illetve megszólítás megengedhetetlen.

Mint becsületes utas, aki nem utazik potyán, kérem Önöket, legalább annyit tegyenek, hogy megvizsgálják, valóban ésszerű-e, ilyen módon korlátozni a metróba jutást, illetve mennyire megengedett ez a megszólítás.

Válaszukat előre is köszönöm.

L. Beáta

komment komment Címkék: budapest bkv metró utas panasz bérlet észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása